Εν αναμονή νέων ονομάτων – έκπληξη από τον ΣΥΡΙΖΑ

0

Επιχειρώντας να δείξει την ηγεμονική του δύναμη στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς-Κεντροαριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται με το όπλο παρά πόδα για την ανακοίνωση νέων ονομάτων-έκπληξη, τα οποία θα έχουν χαρακτήρα αμφίπλευρης διεύρυνσης και προς τις δύο κατευθύνσεις του πολιτικού φάσματος.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, η ανακοίνωση του 80% των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές μετατέθηκε για λίγο μετά την πρωτοχρονιά, δεδομένου ότι αύριο, Παρασκευή, αναμένονται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της νέας απογραφής, τα οποία θα μεταβάλουν λίγο το μοίρασμα των βουλευτικών εδρών στον εκλογικό χάρτη της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρόσφατες μεταγραφές της Αγγελικής Αδαμοπούλου και Φωτεινής Μπακαδήμα, οι οποίες είχαν ανεξαρτητοποιηθεί από το Μέρα 25 πριν από αρκετούς μήνες και κυρίως η επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου στη θέση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, είναι μόνο μια πρόγευση των ονομάτων που θα ακολουθήσουν. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο ίδιος προσωπικά αποτελούν τον αδιαμφισβήτητα κυρίαρχο πόλο στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη και μάλιστα με δυναμισμό επέκτασης της επιρροής τόσο προς τα αριστερά όσο και προς το Κέντρο ή ακόμη και τη μετριοπαθή δημοκρατική Κεντροδεξιά.

Ειδικές επικοινωνιακές στοχεύσεις

Παράλληλα, τα ονόματα που θα ανακοινωθούν σύντομα (αλλά σίγουρα τη νέα χρονιά) και μετά από συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος θα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως τεχνοκρατισμό και συμμετοχή σε μαζικούς κοινωνικούς χώρους, αλλά και στοχεύσεις ειδικών κοινών. Σχετικά με το τελευταίο, ενδεικτική ήταν η αναφορά που έκανε ο κύριος Τσίπρας στην κυρία Τσαπανίδου και στο γεγονός ότι είναι μητέρα. Σε πολλούς αυτή η αναφορά φάνηκε κάπως περίεργη, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι αντικατοπτρίζει τη στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ σε μητέρες και νοικοκυρές, στις οποίες έχει μειωμένη επιρροή, παρά το προβάδισμα του στο ευρύτερο γυναικείο κοινό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται και νέες επικοινωνιακές κινήσεις του κόμματος που θα αφορούν μητέρες και νοικοκυρές.

Ανάγκη ανανέωσης

Ένας ακόμη στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τα ονόματα που θα ανακοινωθούν το επόμενα διάστημα είναι να σηματοδοτηθεί και η ανανέωση σε σχέση με την κυβερνητική περιόδου του κόμματος. Πρόκειται για μια ανάγκη που έχει επισημανθεί στην Κουμουνδούρου από όλους τους πολιτικούς αναλυτές, πολιτικούς επιστήμονες, δημοσκόπους και επικοινωνιολόγους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ