Εορταστικά γεύματα σε οικογένειες και άστεγους και πασχαλινά δώρα στα παιδιά από τον Δήμο Αθηναίων

0
Συνολικά 1.200 εορταστικά γεύματα -ανά ημέρα- από το Μεγάλο Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, δώρα και λαμπάδες για τα παιδιά, καθώς και πακέτα με πασχαλινά εδέσματα σε οικογένειες θα προσφερθούν από τον Δήμο Αθηναίων στους ωφελούμενους και τους άστεγους που βρίσκονται κάτω από την “ομπρέλα” του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα θα μοιράζονται τα γεύματα αγάπης σε άστεγους που βρίσκονται στον δρόμο, καθώς και σε όσους φιλοξενούνται σε δομές της πόλης (Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, Εστία των Αθηνών, Ξενώνας άστεγων ψυχοδραστικών ουσιών (ΜyAthens), Σπίτι του Ηθοποιού, Υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου).

Οι μερίδες φαγητού για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, περιελάμβαναν  μαγειρίτσα και πασχαλινά γλυκίσματα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα προσφερθεί πιάτο με παραδοσιακό αρνί.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, οι ομάδες streetwork, θα αναλάβουν τη μεταφορά των γευμάτων σε σημεία, όπου υπάρχουν άστεγοι αλλά και πολίτες που έχουν ανάγκη. Μέριμνα του Δήμου Αθηναίων είναι όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από την “ομπρέλα” κοινωνικής προστασίας του, να χαρούν τη γιορτή του Πάσχα, χωρίς καμία στέρηση.

Ήδη, από τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, οικογένειες που στηρίζονται από το Κ.Υ.Α.Δ.Α λαμβάνουν πακέτα με νηστίσιμα τρόφιμα και πασχαλινά εδέσματα. Τσουρέκια, βαφές για κόκκινα αυγά και υλικά για πασχαλινές συνταγές είναι ανάμεσα στα προϊόντα που διανέμονται κάθε μέρα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Παράλληλα, με το βλέμμα στραμμένο και στα παιδιά ωφελούμενων οικογενειών, ο Δήμος Αθηναίων φρόντισε και φέτος, ώστε κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς πασχαλινό δώρο.

Το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο μοίρασε παιχνίδια και λαμπάδες που συγκεντρώθηκαν από τη δράση “Όλοι Μαζί Μπορούμε”, καθώς και 2.000 βιβλία – coloring books, δωρεά του Εκδοτικού Οίκου Ίκαρος.

Σύμμαχοι στο κοινωνικό έργο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για μια ακόμη φορά, στάθηκαν εθελοντικές ομάδες, οργανισμοί, εταιρείες και πολίτες, που καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας κατέφθαναν στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών για να προσφέρουν τρόφιμα και είδη καθημερινής ανάγκης.

Τηρώντας τις παραδόσεις και στέλνοντας, παράλληλα, το ελπιδοφόρο μήνυμα της προσφοράς, που είναι συνδεδεμένο με τις άγιες ημέρες του Πάσχα, το Κ.Υ.Α.Δ.Α. δε σταματά ούτε στιγμή να βρίσκεται στο πλευρό των ευάλωτων ομάδων, αποτελώντας το σταθερό και διαρκές στήριγμα για κάθε πολίτη που έχει ανάγκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ