Επίθεση με καυστικό υγρό: Προθεσμία για το Σάββατο έλαβε η 38χρονη – Τι είπε στον Εισαγγελέα

0

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο (29/10) έλαβε η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της.

Νωρίς το πρωί και με ταχύτατες διαδικασίες οδηγήθηκε ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακρίτριας Ηρακλείου η 38χρονη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της, αφού παραδόθηκε στις αρχές το απόγευμα της Τρίτης.

Η 38χρονη συνοδευόμενη από τον δεύτερο δικηγόρο της Μάνο Δρακωνάκη μεταφέρθηκε πολύ νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, η 38χρονη εισήλθε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων, στο πλαίσιο πάντα των μέτρων ασφαλείας, και η διαδικασία που ακολούθησε στο γραφείο της Ανακρίτριας ήταν ταχύτατη. Η γυναίκα ζήτησε και έλαβε προθεσμία για το ερχόμενο Σάββατο προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

“Φοβόμουν, ήμουν σε σοκ”

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο ψύχραιμη και μπήκε στο γραφείο των δικαστικών αρχών με βήμα σταθερό. Όταν ερωτήθηκε από τον Εισαγγελέα “για ποιον λόγο κρυβόταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα” εκείνη απάντησε “κρυβόμουν γιατί φοβόμουν, δεν μπορούσα να διαχειριστώ την όλη κατάσταση, ήμουν και είμαι σε σοκ”.

‘Όπως έχει ήδη γράψει το cretalive, η 38χρονη παραδόθηκε στις αρχές νωρίς το απόγευμα της Τρίτης καθώς καταζητούνταν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά του εν διαστάσει συζύγου της, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο του Ηρακλείου, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Την παρέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου αφού τη συνάντησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός Αστυνομικού Μεγάρου.

“Πρόκειται για κακοποιημένη γυναίκα”

«Φοβισμένη» χαρακτήρισε την 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό και τραυμάτισε σοβαρά τον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, ο συνήγορός της Απόστολος Λύτρας.

«Έχουμε να κάνουμε με μία κακοποιημένη γυναίκα, που φοβόταν τον συγκεκριμένο άνθρωπο καθώς όπως αναφέρει δεν ήταν η πρώτη φορά που την είχε χτυπήσει. Εκείνη την ημέρα υπέστη μία επίθεση και αντέδρασε ρίχνοντάς του το υγρό. Τον φοβόταν και εξακολουθεί πολύ να τον φοβάται», τόνισε μεταξύ άλλων σύμφωνα με το cretapost ενώ σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει η 38χρονη στον Απόστολο Λύτρα δεν υπήρξε κάποιος συνεργός.

Παράλληλα, ο κ. Λύτρας επεσήμανε πως είναι έτοιμη να τα εξηγήσει όλα στην ανακρίτρια ενώ ως προς το καυστικό υγρό που έριξε στον 36χρονο.

«Το συγκεκριμένο υγρό δεν είναι βιτριόλι. Είναι ένα απλό καθαριστικό υγρό που είχε παραγγείλει σε μεγάλη ποσότητα για καθαριστικό. Αυτό το υγρό θα αναλυθεί τώρα και θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν βιτριόλι. Δεν είχε σχεδιάσει τίποτε», ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

Από την πλευρά του ο Μάνος Δρακωνάκης, συνήγορος της 38χρονης ανέφερε πως η συγκεκριμένη γυναίκα «δεν έχει απασχολήσει τις αρχές, ούτε καν της έχει κοπεί κάποια κλήση» ενώ αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Στο Θριάσιο ο 36χρονος
Στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου νοσηλεύεται από το Σάββατο ο 36χρονος από την Κρήτη που δέχτηκε την επίθεση με καυστικό υγρό.

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριάσιου Μαρία Καλοφώνου, η οποία είναι και η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την σοβαρότητα του περιστατικού.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για χημικό έγκαυμα βαθύ από οξύ. «Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο οξύ, πιθανότατα νιτρικό οξύ και βιτριόλι μαζί. Έχει κάψει τμήμα του προσώπου, έχει κάψει τράχηλο, τον λαιμό δηλαδή, τον θώρακα και λίγο χέρι», υποστήριξε εξηγώντας πως «το σοβαρότερο σε αυτό το περιστατικό είναι ότι έχει ένα βαρύ έγκαυμα στα μάτια και η ανησυχία μας είναι πώς θα μπορούμε να συνδυάσουμε τις δύο θεραπείες γιατί χρειάζεται κάτι πολύ εξειδικευμένο για τα μάτια».

«Είναι ένα περιστατικό που ανήκει στα επείγοντα. Το χειρουργείο θα είναι γρήγορο», ανέφερε η γιατρός για την περίπτωση του 36χρονου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ