Επιδοτήσεις έως 91.000 ευρώ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις μέσω Προγράμματος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων

0

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πλέον την ευκαιρία να εξασφαλίσουν επιδοτήσεις που φτάνουν έως και τα 91.000 ευρώ, εφόσον επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους, με έμφαση σε σημαντικούς τομείς όπως η «πράσινη» διαχείριση, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός, η εξωστρέφεια και η οργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να ανοίξει σύντομα για την υποβολή αιτήσεων και αφορά το πρόγραμμα με τίτλο «Σχέδια Προσαρμογής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Δυναμικότητας 20-50 ΕΜΕ». Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια ευρώ και στοχεύει στην υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν 20-50 άτομα (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας – ΕΜΕ).

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν μπορούν να επωφεληθούν από επιδοτήσεις που καλύπτουν έως το 70% του συνολικού προϋπολογισμού τους, με τα επιχειρηματικά σχέδια να κυμαίνονται από 25.000 ευρώ έως και 130.000 ευρώ. Η επιδότηση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή σχεδίων προσαρμογής στις απαιτήσεις της σύγχρονης οργανωτικής λειτουργίας, δίνοντας έμφαση σε θέματα όπως η “πράσινη” διαχείριση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η εξωστρέφεια και η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Επιλέξιμες Δαπάνες του Προγράμματος:

Μέσα στις επιλέξιμες δαπάνες που καλύπτονται από το πρόγραμμα περιλαμβάνονται:

  1. Συμβουλευτικές υπηρεσίες: Περιλαμβάνονται υπηρεσίες διάγνωσης αναγκών και παροχής συμβουλών για τη βελτίωση της οργανωτικής λειτουργίας.
  2. Επιμόρφωση εργαζομένων: Δαπάνες για την ανάπτυξη «soft» δεξιοτήτων του προσωπικού, οι οποίες συμβάλλουν στην ομαλή προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις.
  3. Κατάρτιση: Καλύπτονται δαπάνες για προγράμματα εκπαίδευσης, με την εφαρμογή απλοποιημένου κόστους σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ.
  4. Πιστοποίηση μαθησιακών αποτελεσμάτων: Χρηματοδοτούνται οι δαπάνες για την απόκτηση αναγνωρισμένων πιστοποιητικών από τους εργαζόμενους.
  5. Μισθολογικό κόστος νέων προσλήψεων: Η επιδότηση περιλαμβάνει το μισθολογικό κόστος για μία Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) για νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Πρόγραμμα:

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

  • Να έχουν τουλάχιστον 20 ΕΜΕ το 2023, γεγονός που θα επαληθεύεται από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
  • Να λειτουργούν τουλάχιστον δύο διαχειριστικές χρήσεις πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
  • Να δραστηριοποιούνται σε επιλέξιμους κωδικούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) και να λειτουργούν νόμιμα με εταιρικό ή εμπορικό χαρακτήρα.
  • Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός του επιχειρηματικού σχεδίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τον κύκλο εργασιών που επιτεύχθηκε κατά μία από τις τρεις τελευταίες διαχειριστικές περιόδους, με ανώτατο όριο τα 130.000 ευρώ.

Διάρκεια Ολοκλήρωσης των Σχεδίων:

Η μέγιστη διάρκεια για την ολοκλήρωση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του επιχειρηματικού σχεδίου είναι 24 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης.

Με την έναρξη του προγράμματος, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να βελτιώσουν τις οργανωτικές τους λειτουργίες, μέσω χρηματοδοτούμενων σχεδίων που θα βελτιώσουν τις δεξιότητες των εργαζομένων και θα προάγουν την ανάπτυξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ