Επιπλέον 5.4 εκ. ευρώ για την ολοκληρωμένη διαχείριση υγρών αποβλήτων στον Δήμο Μαρκόπουλου

0

Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2014-2020 η Γ’ φάση της αποχέτευσης ακαθάρτων της πόλης του Μαρκόπουλου Μεσογαίας

Eκδόθηκε η υπ’ αρ. 2165/1-9- 2022, 4 η Τροποποίηση της Πράξης «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΕΛ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ 40.000 Ι.Κ.» με Κωδικό ΟΠΣ 5000083, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΑΔΑ: 66Δ87Λ7-Τ52). Μετά τη σχετική τροποποίηση προβλέπεται ένα νέο υποέργο το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων (Γ φάση) για την πόλη του Μαρκοπούλου.

Η εν λόγω πράξη τελεί υπό τη διαχείριση της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο σχετικής εκχώρησης πόρων του Ταμείου Συνοχής.

Η πράξη αρχικά συμπεριλάμβανε την κατασκευή του Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη μήκους περίπου 45 Κm, την μελέτη και κατασκευή των απαραίτητων αντλιοστασίων για την μεταφορά των λυμάτων προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Μαρκοπούλου καθώς και την ολοκλήρωση της αναβάθμισης της συγκεκριμένης εγκατάστασης από 20.000 σε 40.000 ι.κ.

Το συνολικό μήκους του δικτύου που θα κατασκευαστεί είναι περίπου 21,3 Κm και αφορά τις ανατολικές και δυτικές παρυφές της πόλης και δύο μικρές περιοχές στο Νότιο και Βορειοανατολικό άκρο αυτής. Στο νέο αυτό υποέργο συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή τριών τοπικών αντλιοστασίων. Ο Προϋπολογισμός Δημοπράτησης του υποέργου ανήλθε στο ποσό των 6 εκ (χωρίς ΦΠΑ), ενώ ο Προϋπολογισμός της σύμβασης που υπεγράφη στις 27/7/2022 ανέρχεται στο ποσό των 5.4 εκ.

Με την ολοκλήρωση του συνόλου της πράξης αναμένεται να παραδοθούν ολοκληρωμένα και λειτουργικά έργα τα οποία θα περιλαμβάνουν:

  1. Αγωγούς αποχέτευσης και μεταφοράς ακαθάρτων στο Πόρτο Ράφτη και στο

Μαρκόπουλο, συνολικού μήκους 45 km και 21 km αντίστοιχα.

  1. Οκτώ (8) αντλιοστάσια ακαθάρτων στο Πόρτο Ράφτη και τρία (3) στο

Μαρκόπουλο.

  1. Ολοκληρωμένη και πλήρως λειτουργική Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων

Δήμου Μαρκοπούλου, συνολικής δυναμικότητας 40.000 ι.κ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ