Ευρωεκλογές: Οι αιτήσεις για την επιστολική ψήφο έχουν ξεπεράσει τις 73.000

0

Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει τους αυστηρότερους όρους και προϋποθέσεις για την επιστολική ψήφο» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, υποστηρίζοντας την τροπολογία με τις διατάξεις για την διαδικασία εφαρμογής της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές, που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητείται στην Ολομέλεια.

Ο κ. Λιβάνιος, υπογράμμισε ότι «σε σχέση με όσα ισχύουν σε όλες τις άλλες χώρες του κόσμου, η Ελλάδα έχει τους αυστηρότερους όρους και προϋποθέσεις για την επιστολική ψήφο, με πιστοποίηση, πιστοποίηση κινητού, με υποχρέωση ελέγχου ταυτοποίησης κατά την παράδοση του φακέλου, με έλεγχο ταυτότητας κατά την παραλαβή του, όλο το κύκλωμα είναι το πιο αυστηρό που υπάρχει». Ο αναπληρωτής υπουργός, ενημέρωσε το κοινοβουλευτικό Σώμα, ότι έχουμε ξεπεράσει τις 73.000 αιτήσεις εκλογέων επιστολικής ψήφου και σημείωσε πως «ο αριθμός των εκλογέων του εξωτερικού που έχουν εγγραφεί, είναι ο μεγαλύτερο που υπήρξε ποτέ και αυτό κάτι δείχνει… ο ημερήσιος ρυθμός κινείται περί τις 4.000 ημερησίως, άρα να μην προσβάλλουμε τους πολίτες που επιλέγουν την επιστολική ψήφο».

Σχετικά με τις συνεδριάσεις για την διακομματική επιτροπή, είπε πως «έχει κάνει σε πολύ καλό κλίμα δύο συνεδριάσεις. Στην δεύτερη συνεδρίαση παρούσα ήταν και η πρόεδρος του ΕΣΡ, όπου συζητήθηκαν και θέματα προετοιμασίας και προβολής των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο. Επίσης έχει οριστεί και ένα πλαίσιο για τις εργασίες της διακομματικής επιτροπής για το επόμενο διάστημα, ώστε να πάμε όσο το δυνατόν πιο ομαλά και με καθαρούς κανόνες στις προσεχείς εκλογές της 9ης Ιουνίου».

Επί των διατάξεων της τροπολογίας, ο κ. Λιβάνιος ανέφερε πως «από σήμερα Δευτέρα είναι έτοιμη η εφαρμογή, και μέχρι τις 19 Απριλίου: δέκα ημέρες ουσιαστικά, για να προσέλθουν όσοι από τους 13.300 περίπου κοινοτικοί εκλογείς στα ΚΕΠ της χώρας, προκειμένου να κάνουν αίτηση εφόσον θέλουν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ώστε να είμαστε συμβατοί και με την ορολογία “ίδιοι όροι και προϋποθέσεις ” που αναφέρεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ