Για ένα νέο καύσωνα που πρόκειται να «χτυπήσει» την Ευρώπη μετά τον 15αυγουστο κάνει λόγο το Bloomberg.

Αν περιμένατε να δροσίσει ως είθισται μετά τον 15Αυγουστο, τότε μάταια θα περιμένετε όπως όλα δείχνουν καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg αυτό θα αργήσει διότι αναμένεται νέο κύμα καύσωνα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης θα είναι υγρό και με ανέμους τον Αύγουστο, με θερμοκρασίες κάτω από το κανονικό. Ωστόσο, το δεύτερο μισό του μήνα θα φέρει την επιστροφή της θερμοκρασίας πάνω από το μέσο όρο στην Ισπανία, τη νότια Ιταλία και την Ελλάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

«Ο Αύγουστος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους τόσο για την ξηρά όσο και για τις θερμοκρασίες των ωκεανών στο Βόρειο Ημισφαίριο, επομένως υπάρχει πιθανότητα να δούμε περαιτέρω κύματα καύσωνα τον Αύγουστο», δήλωσε η Samantha Burgess, αναπληρώτρια διευθύντρια της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής Copernicus.

meteo2.jpg

Καύσωνας Κλέων: Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια καύσωνας που καταγράφηκε στη χώρα

Ο διάρκειας 15 ημερών καύσωνας που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2023, ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια καύσωνας ο οποίος έχει καταγραφεί στη χώρα μας, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Στον καύσωνα διακρίνονται τρεις φάσεις:

Η πρώτη στην αρχή του καύσωνα από τις 12 μέχρι τις 15 Ιουλίου, η δεύτερη (η οποία ήταν και ισχυρότερη) από τις 18 μέχρι τις 23 Ιουλίου και η τρίτη από τις 23 μέχρι τις 26 Ιουλίου, με τις δύο τελευταίες ημέρες του καύσωνα, 25 και 26 Ιουλίου, να αποτελούν και τη θερμότερη περίοδο.

Η πιο θερμή ημέρα στο σύνολο της χώρας ήταν η 23η Ιουλίου, όπου 350 σταθμοί ξεπέρασαν το όριο του καύσωνα (μέγιστη θερμοκρασία άνω των 37 °C) και 180 σταθμοί τους 40 °C. Την ημέρα αυτή σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της χώρας επηρεάστηκε από θερμοκρασίες υψηλότερες των 40 °C.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here