Εφτασε στην πλατεία Αριστοτέλους το χριστουγεννιάτικο έλατο, ύψους 17 μέτρων

0
Φορτηγό μεταφέρει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο για να τοποθετηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Αντίστροφα μετράει πλέον η Θεσσαλονίκη για την έλευση των φετινών Χριστουγέννων, καθώς σήμερα έφτασε στην πλατεία Αριστοτέλους από το Παλαιοχώρι της Χαλκιδικής το πανύψηλο έλατο, ύψους 17 μέτρων. Από τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει ο στολισμός του, με την επίσημη φωταγώγηση να έχει οριστεί για το απόγευμα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου.

Περίπου 100.000 λαμπιόνια θα «κεντηθούν» στα κλαδιά του δέντρου και για την όλη διαδικασία απαιτούνται περίπου πέντε ημέρες. Παράλληλα, θα αρχίσει να στήνεται ο επιπλέον εορταστικός διάκοσμος στην κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης, ώστε τις επόμενες ημέρες να απολαμβάνουν όμορφες εικόνες οι κάτοικοι και οι χιλιάδες επισκέπτες.

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην υπόλοιπη πόλη έχει ήδη ξεκινήσει και με την τοποθέτηση των φώτων προχωρά και το άναμμα. Είναι ενδεικτικό πως στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας άναψε ο μπλε ουρανός, ενώ πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου συνεχίζονται οι εργασίες για το στήσιμο του χριστουγεννιάτικου χωριού που θα λειτουργεί από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου 2024, από τον Εμπορικό Σύλλογο.

Η αλλαγή της χρονιάς και φέτος θα γίνει με ένα σόου πυροτεχνημάτων, χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ