Το πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία “δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μήνυμα της Ρωσίας προς τη σύνοδο της G20”, εκτίμησε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας μέσω βιντεοδιάσκεψης στους ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι που συνεδριάζουν στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Υπάρχει «ένα τρομοκρατικό κράτος μεταξύ σας, εναντίον του οποίου πρέπει να αμυνθούμε», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Ρωσία.

Στο μεταξύ ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ ζήτησε να επιβληθεί πάνω από την Ουκρανία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, μετά την πτώση πυραύλου στην Πολωνία.

«Ζητάμε να κλείσει ο ουρανός, διότι ο ουρανός δεν έχει σύνορα. Όχι για τους ανεξέλεγκτους πυραύλους. Όχι για την απειλή που εγείρουν για τους γείτονές μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», έγραψε στο Twitter ο Ρέζνικοφ.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα για την οποία προειδοποιούσαμε», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντόλιακ, ο οποίος ανέφερε μέσω του Twitter πως “μόνο η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις μαζικές πυραυλικές επιθέσεις. Μόνο η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τους ταχέως αυξανόμενους κινδύνους για τις παραμεθόριες χώρες. Δεν χρειάζεται να ψάχνετε δικαιολογίες και να αναβάλλετε βασικές αποφάσεις. Ώρα για την Ευρώπη να ‘κλείσει τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία’. Και για τη δική σας ασφάλεια…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here