«Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στον Πειραιά: Συμμετοχή 75 εταιρειών με πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας

0

«Οι δράσεις και οι παρεμβάσεις του ΟΑΕΔ έχουν στο επίκεντρό τους την καταπολέμηση της ανεργίας και για το σκοπό αυτό σχεδιάζει και υλοποιεί ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, με στόχο την ταχύτερη δυνατή ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας στην αγορά εργασίας» δηλώνει ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, σημειώνοντας ότι οι εκδηλώσεις «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» αποτελούν μέρος των δράσεων του Οργανισμού σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση.

Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη συμμετοχή για όλους και δίνουν την ευκαιρία απευθείας συναντήσεων όσων αναζητούν εργασία με τα στελέχη των εταιρειών που συμμετέχουν. Οι συναντήσεις γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια κάθε εκδήλωσης, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Εργασιακοί σύμβουλοι και στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) του ΟΑΕΔ παρέχουν στους ενδιαφερόμενους πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα του Οργανισμού. Στην εκδήλωση του Πειραιά, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, θα υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα κατ’ ιδίαν συναντήσεων με εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ για τη βελτίωση του βιογραφικού σημειώματος όσων ανέργων ενδιαφέρονται για την κατάλληλη προσαρμογή του, ώστε να ανταποκρίνεται με άρτιο τρόπο στις θέσεις εργασίας που στοχεύουν.

Πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας

Συγκεκριμένα, στην «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ», που διοργανώνεται στον Πειραιά, το Σάββατο 16 Απριλίου 2022, από τις 10:00 έως τις 18:00, θα συμμετάσχουν 75 εταιρείες με περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας. Οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε κλάδους, όπως βιομηχανικής παραγωγής τροφίμων και άλλων προϊόντων, digital marketing, IT, logistics, τουρισμού, facility management, τηλεπικοινωνιών, υπηρεσιών φύλαξης, παροχής υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης, παροχής διαφόρων τεχνικών υπηρεσιών, εμπορίου, εξυπηρέτησης πελατών, ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, κ.ά. 

Ειδικότητες

Οι θέσεις εργασίας που αναζητούν οι εταιρείες είναι σε ειδικότητες, όπως προγραμματιστών, software engineers, τουριστικών επαγγελμάτων, εκπαιδευτικών, υπαλλήλων γραφείου, μηχανολόγων μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών, τεχνικών πεδίου, νοσηλευτών και γενικού ιατρικού προσωπικού, πωλητών καταστημάτων, τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, τεχνικών επαγγελμάτων, (όπως ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, ψυκτικοί, υδραυλικοί, μηχανικοί οχημάτων), οδηγών, αποθηκάριων, προσωπικού ασφαλείας, χειριστών μηχανημάτων, εργατών, κ.ά. Προσφέρονται επίσης και θέσεις πρακτικής άσκησης.

Σύζευξη προσφοράς και ζήτησης

Οι Ημέρες Καριέρας υλοποιούνται ως μέρος του σχεδιασμού του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που έχουν στόχο την επιτυχημένη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στον χώρο της εργασίας.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ, τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων Ημέρας Καριέρας διέκοψε, πριν από δύο χρόνια, η πανδημία, όμως, από το 2021, ο Οργανισμός προχώρησε, τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στις δύο πρώτες διοργανώσεις (τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη και τον Νοέμβριο στην Αθήνα), ενώ τον προηγούμενο μήνα διοργανώθηκε η 3η «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στην Πάτρα.

Μεγάλη ανταπόκριση

Τονίζει δε ότι τα στοιχεία από αυτές τις εκδηλώσεις έδειξαν ότι «η ανταπόκριση των αναζητούντων εργασία και των επιχειρήσεων είναι εξαιρετική, ενώ το ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές παρουσιάζει διαρκή αυξητική τάση. Στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν 28 επιχειρήσεις με 600 θέσεις εργασίας. Στελέχη των εταιρειών που συμμετείχαν και οι αναζητούντες εργασία έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι και αυτό αποτυπώθηκε στη 2η “Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ” στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν 61 επιχειρήσεις με πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας. Μετά τις δύο αυτές εκδηλώσεις, πολλές επιχειρήσεις επικοινώνησαν με τη ΜΕΜΜΕ, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μελλοντικά, εδραιώνοντας περαιτέρω τη συνεργασία τους με τον ΟΑΕΔ. Ακολούθησε η “Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ” στην Πάτρα, στις 19 Μαρτίου, όπου συμμετείχαν 32 επιχειρήσεις με περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης σε Αχαΐα, Ηλεία και Ναύπακτο».

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Οργανισμός, μέσω της ΜΕΜΜΕ, δίνει τη δυνατότητα στους ανέργους και τους αναζητούντες εργασία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων ή για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να προσέλθουν, αποστολής του βιογραφικού τους σε ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ και προωθεί όσα στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ