Ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αλιείας

0

Η επέκταση και αναβάθμιση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης και Καταγραφής των Αλιευτικών Δραστηριοτήτων (ΟΣΠΑ) είναι το κεντρικό θέμα της ημερίδας που διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 10 το πρωί την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης.

Στόχος είναι να συμβάλει στη βιωσιμότητα και την αειφορία της αλιείας, να προάγει τον ανασχεδιασμό και την απλούστευση των διαδικασιών, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα, με επί-κεντρο τον πολίτη και σε πλήρη συμμόρφωση με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία καθώς και τις συστάσεις των Διεθνών Οργανισμών. Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης.

Να αναφέρουμε ότι το ΟΣΠΑ είναι το κύριο ψηφιακό εργαλείο διαχείρισης και παρακολούθησης των αλιευτικών δραστηριοτήτων και η επέκταση/αναβάθμισή του περιλαμβάνεται τόσο στη Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025 όσο και στην Ψηφιακή Στρατηγική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 2021-2025.

Κύριος του έργου «Επέκταση/Αναβάθμιση του ΟΣΠΑ» είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας και αναθέτουσα αρχή την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ