Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και του Διαδικτύου των Πραγμάτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

0

Με γόνιμο διάλογο και ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Διαδίκτυο των Πραγμάτων: Δυνατότητες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» η οποία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι και στελέχη από Υπουργεία και φορείς του Δημοσίου, από θεσμικούς φορείς και εταιρείες.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη του συνεδρίου, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση με τον νόμο υπ’ αριθ.  4961 «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών» το περασμένο καλοκαίρι. «Θέλουμε η Ελλάδα να βρίσκεται στο τραπέζι του ευρωπαϊκού δημόσιου διαλόγου επί των νέων τεχνολογιών και να συνεισφέρουμε σε αυτόν με ιδέες και προτάσεις», δήλωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αναπτυχθούν οι βασικές υποδομές, όπως τα δίκτυα 5ης γενιάς, οι οποίες συνιστούν αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και διευρυμένη χρήση των αναδυόμενων τεχνολογιών.

Στα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία διασφαλίζουν την πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων στις σύγχρονες τεχνολογίες, αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. Σε αυτά περιλαμβάνονται το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος και το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027, τα οποία περιλαμβάνουν ευέλικτα προγράμματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Τους τρόπους με τους οποίους η νέα γενιά τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να επηρεάσει τις ΜμΕ ανέδειξε, με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αθανάσιος Στάβερης. Για τις τεχνολογίες IoT, εκτίμησε ότι γίνονται πιο προσιτές και οι ΜμΕ μπορούν να πλέον να τις αξιοποιήσουν ώστε να διασφαλίσουν υψηλότερη κερδοφορία και βιωσιμότητα της λειτουργίας τους.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ: https://mindigital.gr/archives/4872

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ