Ημερίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενάντια στον ρατσισμό

0

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο «Μαζί ενάντια στο ρατσισμό».

Η ημερίδα έγινε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με παρουσιαστή τον ηθοποιό-σεναριογράφο Γιώργο Καπουτζίδη και παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην ομιλία του τόνισε ότι μέσα από την μακροχρόνια εμπειρία του στην πολιτική ζωή της Ελλάδας παρατήρησε ότι το φαινόμενο του ρατσισμού και οι ακραίες συμπεριφορές εμφανίζονται «κάθε φορά που δοκιμάζεται η συνοχή της κοινωνίας, κάθε φορά που απειλείται η κοινωνική μας συμβίωση» και έφερε ως παράδειγμα την δράση της Χρυσής Αυγής την εποχή της οικονομικής κρίσης. Στην συνέχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι αυτό αποδεικνύει «πόσο πολύτιμη είναι η κοινωνική συνύπαρξη, πόσο σημαντική και απαραίτητη είναι η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε όλοι για να διασφαλίσουμε τη δημοκρατία, πόσο μεγάλο αγώνα πρέπει να κάνουμε για να υπερασπιζόμαστε και κάθε μέρα να θωρακίζουμε τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και πόσο τελικά για όλους μας είναι πολύτιμο αγαθό η ζωή και η ασφάλεια την οποία υπερασπίζεται η Ελληνική Αστυνομία».

«Και σήμερα είμαστε εδώ όλοι ακριβώς για να υπερασπιστούμε και να προωθήσουμε τη δημοκρατία, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες, την ανεκτικότητα και το μεγάλο δικαίωμα που έχει ο κάθε άνθρωπος να διαθέτει τον εαυτό του στην κοινωνία, όπως νομίζει. Αυτό είναι το αγαθό, το μεγάλο, το οποίο οφείλουμε και εμείς ως αστυνομία να υπερασπιζόμαστε, να διασφαλίζουμε και να υπηρετούμε» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ