Ηράκλειο Αττικής: Τα παιδιά του 9ου και 10ου Δημοτικού περιποιήθηκαν το πάρκο της πλατείας Μακεδονίας

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ στο καφέ «Μαρίνα» , η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. Εκεί παρευρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη, είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τα μέλη των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ , να τους ευχηθεί αλλά και να ακούσει τα αιτήματα τους.

Σε δήλωση του για την Ημέρα Ηλικιωμένων ο Δήμαρχος ανέφερε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων αποτελεί μια υπενθύμιση του καθήκοντος που έχουμε ως κοινωνία απέναντι σε εκείνους, οι οποίοι ήδη έχουν μας έχουν προσφέρει τόσα πολλά. Έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι βασικός στόχος της κοινωνικής πολιτικής μας είναι ουδείς κάτοικος αυτής της πόλης να νιώθει μόνος του. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας και της υποχρεωτικής αναστολής της λειτουργίας ορισμένων δομών όπως τα ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ, προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας ώστε να εξυπηρετήσουμε τις βασικές ανάγκες τους. Σε μεγάλο βαθμό θεωρώ ότι τα καταφέραμε. Η ανάγκη της ανθρώπινης επαφής όμως καθώς και η ανάγκη να νιώθει κάποιος δημιουργικός και ενεργός, είναι επίσης βασικές. Αυτές επιδιώκουμε να ικανοποιήσουμε με εκδηλώσεις όπως η σημερινή καθώς και με άλλες δράσεις της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής. Κι έτσι θα συνεχίσουμε καθώς το κέφι και η ενεργή συμμετοχή αυτών των ανθρώπων επιβεβαιώνει ότι έχουν ακόμα πολλά να δώσουν».

Η γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων που τιμάται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με την ΔΕΠΑΝΑΛ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ