Η έκθεση «Too Little Too Late» της Νανάς Σεφερλή

0

Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Νανάς Σεφερλή εγκαινιάζεται στις 19 Οκτωβρίου, με τίτλο «Too Little Too Late» σε επιμέλεια των Ηλία Παπαηλιάκη και Θέμη Ραγιά.

Η καλλιτέχνης μέσα από ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων μεγάλης κλίμακας διερευνά ποικίλα ζητήματα της σύγχρονης ζωής αλλά και θεμελιώδεις πτυχές της καλλιτεχνικής διαδικασίας. Στα έργα της η Σεφερλή δημιουργεί παράδοξους, σουρεαλιστικούς κόσμους που αιφνιδιάζουν τους θεατές προσκαλώντας τους να αναμετρηθούν με την εξέλιξη του σύγχρονου τρόπου ζωής και τις συνέπειες της ανθρώπινης δράσης. Στην έκθεση «Too Little Too Late», δυστοπικά σκηνικά που μοιάζουν βγαλμένα από κάποιο όνειρο εμπεριέχουν μια υποβόσκουσα, εκκωφαντική εσωτερική ένταση.

Όπως σημειώνει ο ζωγράφος Ηλίας Παπαηλιάκης, «η Νανά Σεφερλή ανήκει στην νεότερη γενιά ζωγράφων με ήδη αξιοσημείωτο έργο και μεγάλο εκφραστικό εύρος». Και προσθέτει:

«Το έργο της είναι ποικιλόμορφο, πολυδιάστατο και αναπτύσσεται σε διαφορετικές κλίμακες και θερμοκρασίες. Εν τούτοις, παρουσιάζει εσωτερική συνοχή, συγκρότηση και τεχνική αρτιότητα. Σωστά κατά τη γνώμη μου, το έργο της έχει έντονα υβριδικό χαρακτήρα, μιας και η Σεφερλή καταπιάνεται με όλα όσα πρέπει να απασχολούν τον νέο άνθρωπο του καιρού μας. Από τα επίκαιρα, όπως οι φευγαλέες αναπαραστάσεις και οι ρευστές ταυτότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι τα ουσιαστικά, όπως η ζωγραφική επιφάνεια και το ζήτημα του ανεπανάληπτου στην πρακτική του καλλιτέχνη.

Συγκεκριμένα στους έξι πίνακες μεγάλων διαστάσεων που παρουσιάζονται στην έκθεση, η καλλιτέχνης μάς μεταφέρει σε χώρους αγωνίας και έντασης, χρησιμοποιώντας ζώα ή ζωόμορφα πλάσματα σε δυστοπικά περιβάλλοντα και σε συνθήκες εκκωφαντικής παύσης. Ζωγραφισμένα με σβελτάδα και μεγάλη ακρίβεια, σαν να πρόκειται για νωπογραφίες, τα έργα της έκθεσης μας αποκαλύπτουν κόσμους του όντος, στιγμές μιας ζωής που αιφνιδιάστηκε ενώπιόν μας. Της ζωής μας».

Η Νανά Σεφερλή (γεν. 1989) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2012) και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και χώρους τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι έχει βραβευτεί από την ARTWORKS (2021) του προγράμματος υποστήριξης καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η έκθεση «Too Little Too Late» πραγματοποιείται στο Studio Ηλία Παπαηλιάκη ( Άργους 42, Κολωνός) και θα διαρκέσει έως τις 12/11.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ