Η ακρίβεια “απειλεί” τα Χριστούγεννα – 20% πάνω οι τιμές λόγω ενεργειακής κρίσης

0

Με επιφύλαξη ανεβάζουν φέτος τα ρολά τα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη οι τιμές των οποίων είναι κατά 20% τουλάχιστον ακριβότερα σε σχέση με πέρσι.
Η ακρίβεια, η ενεργειακή αβεβαιότητα, αλλά και η παρατεταμένη καλοκαίρια αποτελούν τις βασικές αιτίες που ακόμη δεν έχουν στολιστεί οι περισσότερες βιτρίνες παρά το γεγονός ότι άλλες χρονιές είχαν στολιστεί και ξεκινήσει οι προσφορές.

Με δεδομένο ότι το σύνολο των περισσότερων προϊόντων είναι εισαγώμενα και το μεταφορικό κόστος λόγω της υψηλής τιμής του diesel κίνησης έχει αυξηθεί, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά έχουν ανατιμηθεί.

Ενδεικτικά, τα τεχνητά δέντρα ξεκινούν από 40 ευρώ και η τιμή ανεβαίνει ανάλογα, με το μήκος, το πλάτος, το ύψος και την ποιότητα του υλικού. Τα λαμπάκια διατίθενται με διαφορά 1-2 ευρώ σε σχέση με πέρσι. Οι μπάλες Χριστουγέννων κοντεύουν να φτάσουν 1 ευρώ η μία, αφού η εξάδα κοστίζει 5 ευρώ.

Ομοίως οι γιρλάντες και οι φάτνες. Τα λούτρινα στολίδια είναι περίπου 1,5 ευρώ πιο ακριβά, ενώ αυξημένες κατά 1 ευρώ είναι οι τιμές για ξύλινα και γυάλινα στολίδια.

Δεν αποκλείεται μπροστά σε αυτή την κατάσταση ορισμένοι να μην ανοίξουν καν, καθώς φέτος θα υπάρχει ισχυρότατος ανταγωνισμός από τις αλυσίδες παιχνιδιών οι οποίες θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν όλο το μερίδιο της αγοράς προκειμένου να αυξήσουν κάπως τα ισχνά περιθώρια κέρδους που έχουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ