Η αστυνομία σκότωσε οπλισμένο με τσεκούρι και μαχαίρι που κρατούσε ομήρους σε τρένο

0

Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν πως ένας άνδρας οπλισμένος με ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι κράτησε για σχεδόν τέσσερις ώρες 15 ομήρους μέσα σ’ ένα τρένο, μέχρι που η αστυνομία εισέβαλε στο τρένο και τον τραυμάτισε θανάσιμα αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην κωμόπολη Εσέρ-σου-Σανβάν στο σιδηροδρομικό δρομολόγιο που συνδέει την Μπολμ και την Ιβερντόν-λε-Μπεν στο ελβετικό καντόνι του Βο, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

«Οι όμηροι απελευθερώθηκαν όλοι σώοι και αβλαβείς», ανέφερε με σημερινή δήλωσή της η αστυνομία του καντονιού του Βο. «Ο άνδρας που κρατούσε ομήρους τραυματίσθηκε θανάσιμα στη διάρκεια της επέμβασης».

Η αστυνομία δεν έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με τα ενδεχόμενα κίνητρα του δράστη, για τον οποίο ανακοίνωσε ότι είναι ένας 32χρονος Ιρανός που είχε ζητήσει άσυλο.

Ο Ζαν-Κριστόφ Σοτερέλ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονιού του Βο, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως η σύλληψη ομήρων ήταν ένα επεισόδιο τρομοκρατίας.

«Είναι ένα γεγονός άνευ προηγουμένου, δεδομένου του αριθμού των θυμάτων, 15 όμηροι, και την επέμβαση 60 αστυνομικών», δήλωσε στην τοπική τηλεόραση ο γενικός εισαγγελέας Έρικ Κάλτενριντερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ