Πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα οι προγραμματισμένες τιμητικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  παρακολούθησε το πρωί, τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ακολούθως  παρακολούθησε τη σχολική παρέλαση η οποία πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκη.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και ακολούθησε η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Από την πλευρά της Περιφέρειας στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Δημόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος.

Στη δοξολογία που τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, Πρωτοσύγκελος Θεοχάρης Βαρνάβας και στην κατάθεση στεφάνων παρέστησαν μεταξύ άλλων εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Υπουργό Παιδείας Κ. Πιερρακάκη, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Σταμάτης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Λινού, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Δουδωνής, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Β. Βιλιάρδος, ο βουλευτής των Σπαρτιατών Α. Χαλκιάς, ο βουλευτής της Νίκης Τ. Οικονομόπουλος, ο πρώην Πρωθυπουργός-Πρόεδρος του Ελεγχτικού Συνεδρίου Ι. Σαρμάς, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μ. Κλάπα-Χριστοδουλέα, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Χ. Τεντόμας, ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ Φ. Λελούδας, εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εκπρόσωποι της Καθολικής και Αρμενικής Εκκλησίας, εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών της Αεροπορίας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Θεσσαλικών Σωματείων, της Πανθρακικής Ομοσπονδίας, της ΑΧΕΠΑ Ελλάς και Αθηνών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here