Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά δήλωσε από την Ντόχα ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και έκανε έκκληση για “άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία

Η Κολονά τόνισε ότι η Γαλλία εργάζεται για να εγκριθεί ένα κείμενο για το σκοπό αυτό από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο ήταν πολύ διχασμένο σχετικά με το θέμα από την έναρξη του πολέμου.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον Καταριανό υπουργό Εξωτερικών Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, η Γαλλίδα ΥΠΕΞ είπε ότι θα πρέπει να προστατευθούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι δημοσιογράφοι.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι στοχοθετεί την Χαμάς και ότι η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Όπως πρόσθεσε η Κολονά, μια διεθνής ανθρωπιστική διάσκεψη, την οποία θα φιλοξενήσει η Γαλλία στις 9 Νοεμβρίου, θα ασχοληθεί με το θέμα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την κάλυψη βασικών αναγκών όπως η υγεία, το πόσιμο νερό, η ενέργεια και τα τρόφιμα καλώντας παράλληλα για ξεκάθαρες ενέργειες για την προστασία των αμάχων στη Γάζα.

Το Κατάρ ζητεί μια “περίοδο ηρεμίας” για να μπορούν οι διαπραγματευτές του να κάνουν το έργο τους με στόχο την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι προσπάθειες να διασφαλίσει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα απαιτούν μια “περίοδο ηρεμίας”. Διαρροές από τις διαπραγματεύσεις είναι “επιβλαβείς” και καθιστούν δύσκολο για τους διαπραγματευτές να κάνουν την δουλειά τους, είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ντόχα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μαζέντ αλ Ανσάρι. Από την πλευρά του ο Καταριανός πρωθυπουργός Σέιχ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι δήλωσε ότι έχουν υπάρξει “ψευδείς” πληροφορίες για τις διαπραγματεύσεις με στόχο την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα χωρίς ωστόσο να επεκταθεί.

21 μέλη της ίδια οικογένειας σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θύλακα

Είκοσι ένα μέλη από την ίδια οικογένεια Παλαιστινίων σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις που είχαν ως στόχο τη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας. «Τα θύματα ανήκουν στην οικογένεια του Αμπού Χασίρα, ο ισραηλινός βομβαρδισμός στοχοποίησε το σπίτι του, γεμάτο με γυναίκες και παιδιά», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτηση στο Facebook. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here