Η Ελλάδα είναι τρίτη χώρα με το χαμηλότερο μέσο μισθό

0

Εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις καταγράφει η χώρα μας μεταξύ των 30 κρατών μελών του ΟΟΣΑ σε σχέση με το επίπεδο μισθών και εργασιακών συνθηκών.

Με βάση νέα έρευνα της Βρετανικής Ασφαλιστικής εταιρείας William Russel, που συγκρίνει τους μισθούς και τις εργασιακές συνθήκες ανά τον κόσμο, με βάση στοιχεία από 30 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα είναι τρίτη στη λίστα με το χαμηλότερο μέσο μισθό, ενώ έχει ένα από τα χαμηλότερα σκορ στο δείκτη εργασίας και απασχόλησης με 2,89.

Το Μεξικό είναι βέβαια η χώρα με το χαμηλότερο μέσο μισθό ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, με 16.610 δολάρια ετησίως, δηλαδή περίπου 15.878 ευρώ (μικτά). Η χώρα έχει επίσης το χειρότερο εργασιακό σκορ στην έρευνα με 0,47, εξαιτίας των χαμηλών μισθών, των ημερών άδειας μετ’ αποδοχών και των δωρεάν διακοπών. Συνυπολογίζονται επίσης οι πολλές ώρες εργασίας, αλλά και η συστηματική καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η Σλοβακία καταλαμβάνει τη δεύτερη χειρότερη θέση με μέσο μισθό 24,769 δολάρια δηλαδή 23677,43 ευρώ το χρόνο.

Οι χαμηλές επιδόσεις της Ελλάδας, που όπως αναφέρθηκε είναι τρίτη στη λίστα με το χαμηλότερο μέσο μισθό, έχοντας ένα από τα χαμηλότερα σκορ στο δείκτη εργασίας και απασχόλησης με 2,89, οφείλονται στους χαμηλούς μισθούς, τις πολλές ώρες εργασίας και το κακό ιστορικό όσον αφορά την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ακόμα η Ελλάδα είναι 22η μεταξύ των 30 χωρών όσον αφορά τον κατώτατο μισθό με 10.389 δολάρια δηλαδή 9931,16 ευρώ ετησίως. Ακόμα είναι δεύτερη μετά το Μεξικό στις εργάσιμες ώρες ανά εβδομάδα με 39,2 ώρες.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν τον υψηλότερο μέσο μισθό κατά μέσο όρο με 74.738 δολάρια που είναι 12.000 δολάρια πάνω από κάθε άλλη χώρα. Aπό την άλλη βέβαια είναι η δεύτερη χειρότερη χώρα όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας και τις παροχές, έχοντας λάβει βαθμολογία εργασίας και απασχόλησης μόλις 2,37.

Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ είναι οι μόνοι που δεν λαμβάνουν εγγυημένη άδεια μητρότητας ή επίσημες αργίες μετ’ αποδοχών και ετήσια άδεια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ