Η ιταλική πόλη των 9.000 κατοίκων που βγάζει Ολυμπιονίκες

0

Ενώ τα βλέμματα όλου του κόσμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ήταν ως επί το πλείστον στραμμένα στις αθλητικές υπερδυνάμεις, μια ιταλική πόλη απέδειξε ότι το μέγεθος μιας πόλης δεν καθορίζει το αντίστοιχο των επιτυχιών.

Με μόλις 9.000 κατοίκους, η Ρονκαντέλε, που ανήκει στην επαρχία της Μπρέσια, πανηγύρισε τρία χρυσά μετάλλια στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, ισοφαρίζοντας έτσι τον αριθμό των επιτυχιών της Βραζιλίας.

Όλα ξεκίνησαν με τον Τζοβάνι ντε Τζενάρο, στο κανόε σλάλομ, ο οποίος κέρδισε το χρυσό, αφού ολοκλήρωσε την απόσταση σε 88,22 δευτερόλεπτα, αφήνοντας πίσω του τα φαβορί της διοργάνωσης.

Λίγο αργότερα, τη σκυτάλη στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου πήρε η Αλίς Μπελάντι, η οποία στην κατηγορία των -78 κιλών του τζούντο νίκησε την Ισραηλινή, Ίνμπαρ Λανίρ, προσθέτοντας άλλο ένα χρυσό μετάλλιο στον πίνακα της Ιταλίας.

Οι χαρές για την Ρονκαντέλε δεν σταμάτησαν εκεί. Η πόλη έστειλε συνολικά τέσσερις αθλητές στους Αγώνες του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένης της Ανα Ντανέζι, αρχηγού της ιταλικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, η οποία ανέβηκε μαζί με τις υπόλοιπες διεθνείς στο ψηλότερο σημείο του βάθρου, μετά τη νίκη τους επί των ΗΠΑ με 3-0 σετ στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ρομπέρτο Γκροπέλι, εξέφρασε την υπερηφάνεια όλων των κατοίκων της, βλέποντας τέσσερις από τους συμπολίτες τους να εκπροσωπούν την Ιταλία στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

«Το να γνωρίζεις ότι τέσσερις αθλητές βρέθηκαν σε αυτή τη θαυμάσια αθλητική περιπέτεια, όλοι από την ίδια πόλη στην οποία πάντα ζούσες, είναι από μόνο του λόγος υπερηφάνειας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γκροπέλι.

Με ρίζες που χρονολογούνται από την ρωμαϊκή περίοδο, η πόλη ήταν γνωστή κατά τον Μεσαίωνα ως “ Runca (Ρούνκα)” και διακρινόταν για τη γεωργία της. Σήμερα, αν και εξακολουθεί να διατηρεί αυτή την κληρονομιά, έχει επίσης εκσυγχρονιστεί, με την παρουσία μικρών βιομηχανιών και αστικής ανάπτυξης.

Η τοπική υπερηφάνεια δεν περιορίζεται μόνο στα Ολυμπιακά αποτελέσματα. Η πόλη είναι διάσημη για τις ιστορικές της εκκλησίες, όπως η Εκκλησία του Αγίου Μπερναντίνο, και για τα χωριά της που αντικατοπτρίζουν την αρχιτεκτονική της περιοχής.

Επιπλέον, η Ρονκαντέλε είναι κέντρο πολιτιστικών εορτασμών, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τις παραδόσεις τους σε εκθέσεις και θρησκευτικές γιορτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ