Η Καισαριανή αγκάλιασε ένα ακόμα παιδί της

0

Με μια συγκινητική τελετή στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καισαριανής επαναπατρίστηκε η σωρός του πεσόντος κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 έφεδρου Ανθυπασπιστή (ΔΒ) Γεωργίου Αναλυτή.

Ο εκλιπών έπεσε ηρωικά, υπερασπιζόμενος το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου έναντι σημαντικά υπέρτερης εχθρικής δύναμης, στις 16 Αυγούστου του ’74. Σχεδόν 50 χρόνια μετά, και αφού ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA, τα λείψανά του επέστρεψαν στον τόπο που μεγάλωσε και τάφηκαν όπως αρμόζει στη θυσία του.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Τασόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού. Επικήδειους απηύθυναν ο αδελφός του εκλιπόντος Κώστας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής Νικόδημος Κατσαρέλης, ο Νίκος Νικολάου εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Σταύρου Αυγουστίδη, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ρούλα Μακρή, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων & Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας Μαρία Καλμπουρτζή, καθώς και εκπρόσωπος των παλιών συμμαθητών του εκλιπόντος.

Στεφάνια απέστειλαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ