Χιλιάδες πολίτες, ιατροί και εκπρόσωποι φορέων παρακολούθησαν χθες το βράδυ μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση: «Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο». Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Καθηγητή Παύλο Κ. Τούτουζα.

Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου.

Τη συναυλία πλαισίωσε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαζί με τη σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, στενή συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη επί σειρά ετών. Τον Σοπέν ενσάρκωσε ο δημοφιλής ηθοποιός Δημήτρης Λάλος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκης, ο Αντιπεριφρειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου, κ.α.

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here