Με αφορμή τη 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Δήμος Βύρωνα πρόβαλε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με τίτλο «Στοργή στο λαό» σε σκηνοθεσία του Βασίλη Δούβλη.

Η αποκαλυπτική ταινία ήταν «γροθιά στο στομάχι» σε ότι αφορά τις μεθόδους και τους τρόπους λογοκρισία που χρησιμοποίησε η Χούντα την περίοδο της επταετίας. Με διεισδυτική ματιά ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη λογοκρισία στον κινηματογράφο την περίοδο 1967-1973, μέσα από ανέκδοτο αρχειακό υλικό με κείμενα της εποχής, αυτούσια κομμάτια από ταινίες που κόπηκαν, πριν προβληθούν στις αίθουσες, συνεντεύξεις από Έλληνες δημιουργούς που έζησαν τη λογοκρισία πάνω στα έργα τους και ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο με τον Πατακό.

Την ταινία προλόγισε ο σκηνοθέτης Βασίλης Δούβλης και την παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κατωπόδης, που  απηύθυνε και χαιρετισμό πριν από την έναρξη καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Πλακίδας, οι αντιδήμαρχοι Δ. Κόκκαλης, Χρ. Σπυρόπουλος και Μ. Καραγιάννης.

Ευχαριστούμε το Κανάλι της Βουλής, που είναι ο βασικός παραγωγός του ντοκιμαντέρ για την ευγενική παραχώρηση του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here