Η ζωή της Μαρίκας Νίνου και «Τα τραγούδια του ξεριζωμού» πλαισιώνουν για δυο μέρες τις εκθέσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη “Από τον προσφυγικό συνοικισμό στην πόλη” και “Παλιοί φωτογράφοι της Νίκαιας, μέρος 2ο”. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 6 και 12 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των δράσεων Δήμου Νίκιας-Αγ.Ι. Ρέντη για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη «Ντίνος Κατσαφάνας» (Ραιδεστού  32) στις 7.30 το απόγευμα, η Πνευματική Εστία Νίκαιας παρουσιάζει το βιβλίο των Κατερίνας Τσιρίδου και Τάσου Κακλαμάνη «Σαν άστρο εβασίλεψα» ΜΑΡΙΚΑ ΝΙΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΤΑΜΙΑΝ. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στη ζωή , το έργο και την εποχή της Μαρίκας Νίνου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι συγγραφείς του. Παίζουν και τραγουδούν οι: Κατερίνα Τσιρίδου,Νίκος Πρωτόπαπας, Θόδωρος Ξηντάρης, Αντώνης Ξηντάρης.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, η χορωδία ΣυνΩΔΗπόροι Ζωγράφου υπό τη διεύθυνση της Ήβης Παπαθανασίου θα παρουσιάσει τη συναυλία “Τα τραγούδια του ξεριζωμού”, αφιερωμένη στη Μικρασιατική Καταστροφή. Τα τραγούδια της συναυλίας, πλαισιωμένα από λογοτεχνικά κείμενα και μαρτυρίες προσφύγων του ’22, οδηγούν τον ακροατή σε ένα ταξίδι που ξεκινά από την ειρηνική ζωή στη Μ. Ασία των αρχών του προηγούμενου αιώνα και περνώντας μέσα από την καταστροφή, τον ξεριζωμό και τη δύσκολη περιπέτεια της προσφυγιάς, καταλήγει να αφορά διαχρονικά τον κάθε εξόριστο και κυνηγημένο άνθρωπο.

Πιάνο: Κώστας Χάρδας

Μπουζούκι: Παναγιώτης Ζιούρας

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here