Η Ναυτεμπορική βράβευσε 38 “Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας”

0

Σε μια ιδιαίτερη συγκυρία γεμάτη προκλήσεις, 38 επιχειρήσεις κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να εμφανίσουν σημαντικές επιδόσεις τόσο σε επίπεδο μεγεθών και επενδύσεων όσο και σε επίπεδο απασχόλησης. Αυτά τα “διαμάντια” της ελληνικής επιχειρηματικότητας βράβευσε σε μια μεγάλη εκδήλωση- γιορτή του επιχειρείν-  που διεξήχθη στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Παρουσία υπουργών, εκπροσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του περιφερειάρχη Αττικής καθώς και  θεσμικών φορέων και διμερών επιμελητηρίων τιμήθηκε η εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα.

 

Οι τιμώμενες επιχειρήσεις κατάφεραν να ξεπεράσουν πολυεπίπεδες και πρωτόγνωρες κρίσεις όπως η ενεργειακή, η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και μια δεκαετή ύφεση και να διατηρήσουν χαλυβδωμένη εικόνα ισολογισμών, πετυχαίνοντας έκαστη στο τομέα της βέλτιστες επιδόσεις εντός και εκτός συνόρων.

Σήμερα σε ένα έντονα πληθωριστικό περιβάλλον οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν στυλοβάτη της εγχώριας ανάπτυξης καθώς όπως ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επικαλούμενος τον Θουκυδίδη στον Επιτάφιο του Περικλέους “Εκεί που θεσμοθετούνται τα καλύτερα έπαθλα της αρετής, εκεί υπάρχουν και οι περισσότεροι μιμητές της αρετής. Εδώ έχουμε μια επιχειρηματική αρετή στα “διαμάντια” και αυτή επιβραβεύεται σήμερα”. 

«Ζωντανό παράδειγμα»

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Γενικός Διευθυντής της Ναυτεμπορικής, Σπύρος Κτενάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι ” Τα “Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας” αποτελούν το ζωντανό παράδειγμα της πορείας εξόδου από την δυσμενή οικονομική συγκυρία. Πρόκειται για τις επιχειρήσεις που συνδυάζουν σημαντικές οικονομικές επιδόσεις σε συνδυασμό με την υλοποίηση σημαντικών επενδυτικών προγραμμάτων, την αύξηση της απασχόλησης με την κοινωνική προσφορά.  Συνήγορος της βελτίωσης των επιδόσεων της υγιούς επιχειρηματικότητας, είναι τα στοιχεία  εννεάμηνου του 2022, που υποδεικνύουν ότι 26 εισηγμένες εταιρείες του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διπλασίασαν τον τζίρο τους ενώ η κερδοφορία τους εκτινάχθηκε στα 6 δισ. ευρώ”.

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Χαρίτσης τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες αναγνώρισης και επιβράβευσης, όπως αυτή της Ναυτεμπορικής, επισήμανε ότι “οι επιχειρήσεις “διαμάντια” είναι αυτές που οδηγούν την οικονομία στην ανάπτυξη”.

Ομοίως, ο Περιφερειάρχης Αττικής,  Γιώργος Πατούλης υπερθεμάτισε λέγοντας ότι “όταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα μιλάμε για την ανάπτυξη. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε σαν χώρα είναι το πώς θα μπορέσουμε μέσα από τις ευκαιρίες να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, πώς θα κρατήσουμε τους νέους μας, πώς  θα τους κάνουμε να επιστρέψουν από το εξωτερικό”.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι « σε μια εποχή δύσκολη είναι σημαντικό κάποιες επιχειρήσεις να μπορούν να διαπρέπουν. Δίνουν το παράδειγμα στους άλλους επιχειρηματίες ότι μπορούν κι αυτοί να τα καταφέρουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ