Η Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό των επιχειρήσεων: Η επόμενη μέρα

0

Τη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις και στην παρούσα φάση που είναι σε εξέλιξη η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία, έδωσε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ανοικτή ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιά (ΣΒΑΠ). Κεντρικό θέμα της Γ.Σ. ήταν: «Ουκρανία. Η επόμενη μέρα για το επιχειρείν».

Οι εργασίες της Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε με το συντονισμό του Προέδρου του ΣΒΑΠ, Δημήτρη Μαθιού, έγιναν παρουσία του Πρέσβη της Ουκρανίας Σεργκέι Σουτένκο, του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ. Κατσαφάδου, της Ευρωβουλευτή Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, των Βουλευτών Δ. Μαρκόπουλου, Γ. Μελλά, του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου, του Πρόεδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Β. Κορκίδη, του Πρόεδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική ΑΕ» και Αντιπρόεδρου του ΣΒΑΠ Νίκου Παπαγεωργίου, δημάρχων, αντιδημάρχων και εκπροσώπων φορέων.

Στήριξη του επιχειρείν

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά την τοποθέτηση του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη των Επιχειρήσεων και κατά το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας επισημαίνοντας, ότι: «Όπως πράξαμε το προηγούμενο διάστημα για τη στήριξη των Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων αξιοποιώντας 250 εκ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020), έτσι και την τρέχουσα περίοδο θα αναπτύξουμε συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυση του επιχειρείν. Ήδη το νέο ΠΕΠ Αττικής θα είναι αυξημένο κατά 54% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, γεγονός το οποίο θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της έρευνας, της καινοτομίας, της εξοικονόμησης ενέργειας και τον εκσυγχρονισμό των μεταφορικών δικτύων».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε: «Παράλληλα δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον επιχειρηματικής δραστηριοποίησης με στοχευμένες ενισχύσεις σεβόμενοι τους ευρωπαϊκούς, αλλά και εθνικούς κανόνες που διέπουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων υποστηρίζοντας την ανθεκτικότητα και τον εκσυγχρονισμό. Με συνέπεια, αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη οδηγούμε στην Περιφέρεια Αττικής και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός αυτής, στον ανοδικό δρόμο που έχουν οι ιδίες χαράξει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ