Διαβάστε το μήνυμα του δημάρχου βύρωνα:

«Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητές συνδημότισσες,

φτάσαμε αισίως ξανά  στο ξεκίνημα μιας νέας σχολικής χρονιάς. Ελπίζω η φετινή χρονιά να κυλήσει ομαλότερα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες σε ότι αφορά την πανδημία που μας ταλαιπώρησε και μας δυσκόλεψε τα τελευταία χρόνια. Θέλω, λοιπόν, ολόψυχα να ευχηθώ καλή χρονιά στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα. Να είναι για όλους και όλες μια χρονιά γεμάτη υγεία, ασφάλεια, γνώση, όμορφες και δημιουργικές εμπειρίες.

Παράλληλα και με την ευκαιρία αυτή όμως, θα ήθελα να ενημερώσω την κοινωνία του Βύρωνα για την προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει ως δημοτική αρχή, ώστε η φετινή χρονιά να αρχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και τα λιγότερα κατά το δυνατόν, προβλήματα, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον τομέα ευθύνης του Δήμου για τα σχολεία.

Στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών έγιναν στα σχολεία οι παρακάτω παρεμβάσεις:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο που περιλάμβαναν θερμοπρόσοψη,  μονώσεις οροφής, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ, παράθυρα και πόρτες αλουμινίου, φωτισμό αιθουσών με led και αλλαγή καυστήρα.

Προχωράει με γοργούς ρυθμούς η ανακατασκευή και αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου στη Μυρακτής, που βρίσκεται στα παραπάνω σχολεία.

Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση στα 1ο & 3ο Δημοτικά σχολεία της Αγίας Τριάδας που περιελάμβανε  μονώσεις οροφής, αλλαγή φωτιστικών σε led, αντικατάσταση παραθύρων με αλουμίνια στο 3ο Δημοτικό.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή ραμπών και τουαλετών ΑμεΑ στα 1ο & 3ο Δημοτικά και συνεχίζεται και στα άλλα σχολεία της πόλης μας.

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες πυροπροστασίας σε όλα τα σχολεία.

Ολοκληρώθηκε η αντικεραυνική προστασία στο σχολικό συγκρότημα Ταταούλων.

Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες επισκευές οροφής στο 3ο Λύκειο.

Επισκευάσθηκαν οι αύλειοι χώροι και προχώρησαν οι εργασίες κατασκευής γηπέδων μπάσκετ, στο 3ο Δημοτικό και 10ο Δημοτικό.

Πραγματοποιήθηκαν ελαιοχρωματισμοί σε 70 από τις 150 –περίπου- σχολικές αίθουσες του Βύρωνα, οι οποίοι θα συνεχιστούν έως την έναρξη των μαθημάτων .

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά του 4ου Νηπιαγωγείου σε άλλο ενοικιαζόμενο κτήριο, που ήταν επιβεβλημένη, λόγω της επικείμενης κατασκευής του 4ου Δημοτικού Σχολείου (Χαραλαμπόπουλου).

Συντηρήθηκαν τα παρτέρια και υπήρξε φροντίδα για τα δέντρα και τα λουλούδια σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βύρωνα.

Τοποθετήθηκαν 10 εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων στα Δημοτικά μας σχολεία.

Τοποθετήθηκαν 34 καθαρίστριες σε όλα τα σχολεία (23 ΙΔΟΧ από ΙΝΕΔΙΒΙΜ, 5 μόνιμες αορίστου χρόνου, 6 ορισμένου χρόνου).

Τοποθετήθηκαν, τέλος, 23 σχολικοί φύλακες και σύμφωνα με το σχεδιασμό μας την 1η Οκτώβρη θα έχουν κλείσει τα όποια κενά υπάρχουν, λόγω αδειών κτλ. Αξίζει να υπογραμμίσω εδώ, ότι τοποθετούνται και 7 βραδινοί φύλακες για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων.

Παρά τη μεγάλη και επίπονη προσπάθεια που καταβλήθηκε, δεν  θεωρώ ότι όλα τα προβλήματα λύθηκαν. Συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα που η επίλυση τους απαιτεί μεγαλύτερο βάθος χρόνου και -όπως όλοι γνωρίζουμε από την εμπειρία μας- θα προκύψουν κι άλλα θέματα στη διάρκεια της χρονιάς. Ευελπιστούμε όμως με την καλή συνεργασία εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών/μαθητριών με τη δημοτική αρχή, όπως όλα τα τελευταία χρόνια, θα αντιμετωπίσουμε ακόμα περισσότερα προβλήματα μέχρι τέλος Σεπτέμβρη, ενώ θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας για να επιλύουμε άμεσα, όσα προβλήματα δημιουργούνται και αφορούν στον τομέα ευθύνης του Δήμου μας.»

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here