Η συμμαχία του πρωθυπουργού Μόντι καταγράφει μεγάλα κέρδη στις ινδικές εκλογές

0

Η συμμαχία με επικεφαλής το Κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) του ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι αναμένεται να κερδίσει μεγάλη πλειοψηφία στις γενικές εκλογές που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, σύμφωνα με τις τηλεοπτικές δημοσκοπήσεις στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων, οι οποίες δείχνουν ότι η εν λόγω συμμαχία θα καταγράψει αποτελέσματα καλύτερα απ’ ό,τι ανέμεναν οι περισσότεροι αναλυτές.

Σύμφωνα με τις προβολές των περισσότερων έξιτ πολ, η κυβερνώσα Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία (NDA) μπορεί να κερδίσει πλειοψηφία δύο τρίτων στην 543μελή κάτω βουλή του κοινοβουλίου, στην οποία χρειάζονται 272 έδρες για απλή πλειοψηφία. Μια πλειοψηφία δύο τρίτων θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε βαθιά αναθεώρηση του συντάγματος.

Σύμφωνα με μια σύνοψη των πέντε μεγαλύτερων έξιτ πολ, η NDA μπορεί να κερδίσει από 353 έως 401 έδρες, αριθμός που είναι πιθανόν να δώσει σήμερα ώθηση στις χρηματαγορές. Η NDA είχε κερδίσει 353 έδρες στις γενικές εκλογές του 2019, από τις οποίες τις 303 είχε κερδίσει το BJP.

Σύμφωνα με τις προβολές τριών από τις πέντε δημοσκοπήσεις, το BJP μπορεί να κερδίσει μόνο του περισσότερες από τις 303 έδρες που είχε κερδίσει το 2019.

Η αντιπολιτευόμενη συμμαχία «INDIA», με επικεφαλής το Κόμμα του Κογκρέσου του Ραχούλ Γκάντι, προβλέπεται να κερδίσει από 125 ως 182 έδρες.

Το πρακτορείο Ρόιτερς σημειώνει ότι τα έξιτ πολ, τα οποία διεξάγονται από εταιρείες δημοσκοπήσεων, έχουν συχνά αποτύχει να προβλέψουν το αποτέλεσμα, με τους αναλυτές να λένε ότι αποτελεί πρόκληση το να γίνουν σωστά σε μια τόσο μεγάλη και με τόσες διαφορές χώρα.

Στα πρώτα σχόλιά του μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο Μόντι διεκδίκησε τη νίκη χωρίς να κάνει αναφορά στα έξιτ πολ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ