Η χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας για όλους τους Δημότες διατίθεται δωρεάν

0

Ο Δήμος Σαλαμίνας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει εξασφαλίσει για όλους τους Δημότες τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από το Δήμο και σαν βασικό εργαλείο ευαισθητοποίησης των δημοτών στην πρόληψη και στον προσυμπτωματικό έλεγχο καθώς και επικοινωνίας και ενημέρωσης για την προφύλαξή τους από τον Κορωνοϊό COVID-19.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Μέσα πό το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα (screening) του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από το προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους. Τα 11 νοσήματα στα επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι:

Καρκίνος του παχέος εντέρου,

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας,

Καρκίνος του μαστού,

Καρδιαγγειακός κίνδυνος,

Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής,

Καρκίνος του προστάτη,

Μελάνωμα

Κατάθλιψη,

Οστεοπόρωση

ΧΑΠ

Άνοια

Παρόλα αυτά, στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προστεθεί στα προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19.

Για να ενημερώνεσαι κι εσύ για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την πρόληψη της Υγείας και για να λαμβάνεις συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά με τον COVID-10 εγγράψου στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσα από την ιστοσελίδα www.kepygeias.org.

Για περισσότερες διευκρινήσεις επικοινωνήστε με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Σαλαμίνας, τηλεφωνικά στο 2104652919 & 2132027580 (Κοινωνική Υπηρεσία) και ηλεκτρονικά στο kepygeias@salamina.gov.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ