Θερινό Πρόγραμμα Απασχόλησης 2022 στο Δήμο Μαρκοπούλου

0

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», επαναλειτουργούν το Θερινό Πρόγραμμα Απασχόλησης 2022, ύστερα από δυο ολόκληρα χρόνια περιοριστικών μέτρων, ενάντια στην εξάπλωση του covid-19, παρέχοντας τη δυνατότητα σε περισσότερα από 1000 παιδιά, να περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι στην πόλη, σε ένα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον με δεκάδες δράσεις, με τον συντονισμό και την οργάνωση από εξειδικευμένο προσωπικό, όπως γυμναστές, παιδαγωγούς, εικαστικούς, θεατρολόγους κ.α.

Το πρόγραμμα

Μετά τη πρωτόγνωρη εμπειρία της πανδημίας, που βιώσαμε και μας επηρέασε όλους – πόσο μάλλον τα παιδιά – στόχος μας είναι, με το νέο αυτό άνοιγμα και τη συμμετοχή τους σε ειδικά σχεδιασμένες και στελεχωμένες αθλητικές, πολιτιστικές, δημιουργικές και ψυχαγωγικές δράσεις, να ενισχυθεί η πνευματική, ψυχολογική, κοινωνική, σωματική και εκφραστική τους ανάπτυξη.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6 – 12 ετών, που έχουν γεννηθεί δηλαδή από το 2010 έως το 2016 και φέτος θα αναπτυχθεί σε 6 πενθήμερες χρονικές περιόδους, σε δυο Κέντρα Εφαρμογής, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου και για πρώτη φορά στο Πόρτο Ράφτη!

Camp Μαρκοπούλου: Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου, 31 χλμ. Λ. Αθηνών – Λαuρίου.

Camp Πόρτο Ράφτη: 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη, Καρόλου Κουν 1 (δεν θα λειτουργήσει στις Ε & ΣΤ περιόδους).

Α΄ Περίοδος: 20 – 24 Ιουνίου

Β΄ Περίοδος: 27 – 1 Ιουλίου

Γ΄ Περίοδος: 4 – 8 Ιουλίου

Δ΄ Περίοδος: 11 – 15 Ιουλίου

Ε΄ Περίοδος: 18 – 22 Ιουλίου

ΣΤ΄ Περίοδος: 25 – 29 Ιουλίου

Τι περιλαμβάνει

Το Ωράριο έχει διαμορφωθεί για την προσέλευση 7.30 π.μ. – 9.00 π.μ. και για την αποχώρηση των παιδιών 13.30 – 14.00 (Α΄ αποχώρηση) και 15.30 – 16.00 (Β΄ αποχώρηση).

Στο Πρόγραμμα θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

Αθλητικές: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τοξοβολία, ρυθμική γυμναστική, πολεμικές τέχνες, στίβος, petanque, χόκεϊ, ράγκμπι

Πολιτιστικές: θεατρικό παιχνίδι, παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί, μουσικοκινητική αγωγή

Δημιουργικές: εικαστικά / χειροτεχνίες, μαθήματα σκίτσου

Ψυχαγωγικές: αθλοπαιδιές, επιτραπέζια παιχνίδια νερού, προβολή φιλμ (cinema)

Επιμορφωτικές θεματικές δράσεις «Γνωρίζω τον Κόσμο»:

Α ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Γνωρίζω την Ευρώπη

Β ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Γνωρίσω την Αμερική

Γ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Γνωρίζω την Ασία

Δ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Γνωρίζω την Αφρική

Ε ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Γνωρίζω την Ωκεανία

ΣΤ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Γνωρίζω την Ανταρκτική

Οδηγίες Συμμετοχής – Εγγραφής

Οι εγγραφές ξεκίνησαν τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και θα πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά. Θα υποβάλλονται μέσω της διαδικτυακής φόρμας στην υπηρεσία αθλητισμού, μαζί με τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά:

Ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο ή καρδιολόγο, η οποία θα βεβαιώνει ότι το παιδί είναι υγιές και μπορεί να αθλείται.

Αποδεικτικό διαμονής για κατοίκους (φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτηρίου)

Για τους δημότες, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

 

Για την εγγραφή του κάθε παιδιού, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση το χρόνο υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, σύμφωνα με τις παρακάτω κατηγορίες:

Τέκνα δημοτών του Δήμου Μαρκοπούλου

Τέκνα κατοίκων του Δήμου Μαρκοπούλου

Τέκνα κατοίκων άλλων Δήμων (εφόσον προκύψει διαθεσιμότητα)

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη υποβολή της αίτησης είναι η ηλεκτρονική κατάθεση όλων των δικαιολογητικών. Μετά την έγκριση της αίτησης και σε κάθε περίπτωση, πριν την έναρξη της κάθε περιόδου, είναι απαραίτητη η κατάθεση του κόστους συμμετοχής, στον τραπεζικό λογαριασμό του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική αποστολή του καταθετηρίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ