Θεσσαλονίκη: Ανδρόγυνο άδειαζε υγρά απόβλητα σε χωράφια

0

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ζευγαριού από τη Θεσσαλονίκη για παραβίαση του Νόμου για την Προστασία του Περιβάλλοντος. Πρόκειται για έναν 70χρονο και μια 65χρονη που άδειαζαν απόβλητα σε χωράφια στην περιοχή των Διαβατών.

Όπως αναφέρεται και στο cnn.gr έπειτα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες, σχετικά με περίπτωση περιβαλλοντικής ρύπανσης και απόρριψης αποβλήτων σε αγροτεμάχια στην περιοχή των Διαβατών.

Όπως προέκυψε, η 65χρονη ιδιοκτήτρια επιχείρησης εκκενώσεων – καθαρισμού βόθρων, αποφράξεων φρεατίων και άλλων υδραυλικών εγκαταστάσεων καθώς και μεταφορών άλλων υγρών ή αερίων με βυτιοφόρα, από κοινού με τον σύζυγό της, προέβαιναν σε ανεξέλεγκτες απορρίψεις μεγάλων ποσοτήτων υγρών αποβλήτων παχύρρευστης μορφής σε χωράφια.

Κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, παρουσία αρμόδιου υπαλλήλου του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διαπιστώθηκε ότι σε χώρο της επιχείρησης υπήρχαν μεταλλικοί σωλήνες που συνδέονταν με βυτιοφόρο και κατέληγαν σε διπλανό χωράφι, όπου υπήρχαν μεγάλες ποσότητες λάσπης, που προήλθε από τις απορρίψεις των υγρών αποβλήτων.

Επιπλέον, υπήρχαν υπόγεια φρεάτια σε πολλά σημεία της εγκατάστασης με σωλήνες πρόσφορους για σύνδεση με βυτιοφόρα όπου κατέληγαν απορριπτόμενα απόβλητα, καθώς επίσης σε όλη την έκταση του οικοπέδου υπήρχαν πεταμένα μεταλλικά αντικείμενα, βαρέλια, εγκαταλελειμμένα οχήματα κ.ά., δημιουργώντας μία ρυπαρή κατάσταση.

Αποτέλεσμα των προαναφερόμενων ενεργειών ήταν η υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα τη διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας και την υποβάθμισης της ζωής των κατοίκων. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ