Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 32χρονος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται πως πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη, μετά την απολογία του α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 32χρονος αστυνομικός, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, έδωσε τις δικές του απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία, θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο, μέσα σε πέντε μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται συγκεκριμένα για: απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωση (πλημμέλημα).

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και μπήκε στα δικαστήρια από άγνωστη είσοδο για την αποφυγή νέων επεισοδίων.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί της Παρασκευής (09/12) εκατοντάδες Ρομά και αντιεξουσιαστές, κρατώντας φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη και ζητώντας Δικαιοσύνη.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί της Παρασκευής (09/12) εκατοντάδες Ρομά και αντιεξουσιαστές, κρατώντας φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη και ζητώντας Δικαιοσύνη.

Απολογία του 32χρονου αστυνομικού που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο
Συγκέντρωση Ρομά έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Το σύνθημα που επικρατεί είναι το “Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, ο μπάτσος πυροβόλησε γιατί ήτανε Ρομά“, ενώ την ίδια στιγμή Ρομά κρατώντας χαρτονομίσματα των 20 ευρώ τα επιδεικνύουν, καίγοντάς τα.

Ρομά καίνε 20ευρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Ρομά καίνε χαρτονομίσματα των 20 ευρώ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Σημειώνεται ότι η βασική υπερασπιστική γραμμή του αστυνομικού είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here