Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό: Η Ελλάδα στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς

0

Το παγκόσμιο εργαστήριο γνωστής επενδυτικής τράπεζας δείχνει ότι η Ελλάδα ήταν στους τοπ ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως για το μήνα Απρίλιο.

Η τράπεζα παρακολουθεί και αναλύει την ταξιδιωτική ζήτηση για περισσότερες από 50 περιοχές προορισμού ανά τον κόσμο από την αρχή του 2020 με βάση τα δεδομένα γνωστής μηχανής αναζήτησης.

Τα δεδομένα που αναλύονται περιλαμβάνουν α) ταξιδιωτικό ενδιαφέρον για διεθνείς πτήσεις και διαμονή, συνδυαστικά, β) πτήσεις και διαμονή ξεχωριστά, σε μηνιαία βάση.

Καταλύματα

Βάσει του παγκόσμιου ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος με βάση τα διεθνή καταλύματα – που για τη χώρα μας είναι ίσως η πιο σημαντική κατηγορία, αφού μεγάλος αριθμός τουριστών έρχεται με πλοία και οδικώς στη χώρα – η Ισπανία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ βλέπουν το υψηλότερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον με την Ελλάδα να βρίσκεται πολύ ψηλά στην έκτη θέση στα καταλύματα, ενώ το Πακιστάν, οι Μαλδίβες και η Αλγερία είναι το bottom –3.

Ωστόσο, βάσει της ποσοστιαίας μεταβολής σε ετήσια βάση, η Γαλλία και η Γερμανία προηγούνται λόγω της χαμηλής βάσης, ενώ η Νέα Ζηλανδία, το Πουέρτο Ρίκο και η Νότια Αφρική βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις.

Διεθνείς πτήσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί με βάση το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον για διεθνείς πτήσεις, ενώ οι ταξιδιώτες έδειξαν το μικρότερο ενδιαφέρον για τις Μπαχάμες και τη Βραζιλία.

Η Ελλάδα στη λίστα μεταξύ των 50 χωρών βρίσκεται στην 14η θέση. Με βάση την ετήσια ποσοστιαία μεταβολή, η Δανία, η Ιταλία και η Ολλανδία παρουσίασαν τη μεγαλύτερη δυναμική για τις διεθνείς πτήσεις (λόγω χαμηλής βάσης) ενώ το Μεξικό, οι Μαλδίβες και το Πουέρτο Ρίκο βρίσκονται στον πάτο της λίστας.

Αυξημένη τουριστική κίνηση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ισπανία παραμένουν οι κορυφαίοι προορισμοί τόσο για διαμονή όσο και για πτήσεις. Το παγκόσμιο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον με βάση το συνδυασμό διεθνών πτήσεων και διαμονής ενδιαφέροντος δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην κορυφή για τις διεθνείς πτήσεις και τη διαμονή. Η Ελλάδα είναι στη 12η θέση ενώ οι ταξιδιώτες έδειξαν το λιγότερο ενδιαφέρον για την Τυνησία, την Αλβανία και τη Βραζιλία. Ωστόσο, με βάση την ετήσια ποσοστιαία μεταβολή, η Ιταλία και η Ολλανδία είχαν την μεγαλύτερη δυναμική ενώ οι Μαλδίβες και το Πουέρτο Ρίκο τη μικρότερη.

Συνολικά, και από την ανάλυση των δεδομένων της έρευνας, οι ενδείξεις κλίνουν προς το ότι η φετινή τουριστική σεζόν στην Ελλάδα θα είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με πέρυσι και το 2020 και μπορεί να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει τα επίπεδα ρεκόρ του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ