Θλίψη στο ελληνικό ραδιόφωνο: Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αϊβαλής

0

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο σκόρπισε η είδηση, πως ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Αϊβαλής έφυγε από τη ζωή.

Ο Νίκος Αϊβαλής βρισκόταν για περισσότερο από 40 χρόνια τα μικρόφωνα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

 

Η ανακοίνωση:

 

«Με μεγάλη οδύνη μοιραζόμαστε την απώλεια του ραδιοφωνικού παραγωγού και ηθοποιού Νίκου Αϊβαλή, που για περισσότερο από 40 χρόνια κοσμούσε “διακριτικά” τα μικρόφωνα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Η οικογένεια της ΕΡΤ και ιδιαίτερα οι συνάδελφοι και φίλοι του στο Δεύτερο Πρόγραμμα το οποίο υπηρέτησε με μεγάλη αγάπη επί 4 δεκαετίες, είμαστε συντετριμμένοι από την αιφνιδιαστική απώλεια του Νίκου. (…)Συλλυπούμαστε τα αδέλφια του, την οικογένειά του, τους φίλους του».

 

Ποιος ήταν ο Νίκος Αϊβαλής

Ο Νίκος Αϊβαλής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Θέατρο στις Δραματικές Σχολές «Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν», στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη, στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στο Γκρατς στην Αυστρία.

Παρακολούθησε σεμινάρια με τον Μίνω Βολανάκη και ως ηθοποιός έπαιξε στο Θέατρο, αλλά και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Όσον αφορά τη δισκογραφία, συμμετέχει στους δίσκους «Μάσκες Ηλίου» της Λένας Πλάτωνος και «Το νησί των λωτοφάγων» του Στάμου Σέμση με την Έλλη Πασπαλά.

Η μεγάλη του αγάπη όμως ήταν το Ραδιόφωνο, το οποίο υπηρέτησε επί πολλά χρόνια. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 ήταν στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Η τελευταία εκπομπή «Διακριτικές Σχέσεις Διεθνούς Ρεπερτορίου» μεταδόθηκε στις 6 Μαρτίου του 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ