Θρίλερ τη νύχτα στο “Ελ. Βενιζέλος”: Η CIA, οι έρευνες και το μυστήριο με τον “ύποπτο” στις δύο πτήσεις

0

Έληξε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (11/11) ο συναγερμός για δύο πτήσεις της “Emirates” όταν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε επιβάτες και αεροσκάφη για την ύπαρξη του ύποπτου ατόμου που αναζητούσαν οι Αρχές των ΗΠΑ.

Όλα συνέβησαν όταν μια πληροφορία από τις αμερικανικές υπηρεσίες έφτασε στις ελληνικές αρχές νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης για αεροπλάνο της εταιρείας Emirates με προορισμό το Ντουμπάι, η οποία καθηλώθηκε έως ότου ολοκληρωθούν οι εξονυχιστικοί έλεγχοι.

Η δεύτερη πτήση με προορισμό τη Νέα Υόρκη υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην Αθήνα καθώς ούτε η Ιταλία ούτε η Γαλλία επέτρεψαν να προσεγγίσει κάποιο αεροδρόμιό τους, υπό το πρίσμα της τρομοκρατικής απειλής, με αποτέλεσμα να επιστρέψει και να προσγειωθεί στο “Ελ Βενιζέλος” συνοδευόμενη από F-16 μετά τη διεξαγωγή εξονυχιστικών ελέγχων.

Η πληροφορία της CIA αφορούσε «πιθανή παρουσία ύποπτου ατόμου τρομοκρατία, που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ασφάλεια των πτήσεων».

Ο ύποπτος, που φερόταν να είναι αραβικής ή τουρκικής καταγωγής δεν εντοπίστηκε. Η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι το ύποπτο άτομο σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση μέσα σε μικρό χρονικό ορίζοντα. Ωστόσο, ο συναγερμός έληξε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όταν με επίσημη ανακοίνωσή της, η ελληνική αστυνομία έκανε γνωστό ότι δεν βρέθηκε το ύποπτο άτομο ή οτιδήποτε ύποπτο.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ