Ιράν: Απειλεί με αντίποινα μετά τις κυρώσεις της ΕΕ και της Βρετανίας

0

Ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει με τη σειρά του σε κυρώσεις.

Το Ιράν καταδίκασε έντονα χθες τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία και δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα.

Η Δύση ενίσχυσε την Δευτέρα, την πίεση επί του Ιράν για την καταστολή των διαδηλώσεων από τις ιρανικές αρχές, καθώς οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλαν νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Η αγανάκτηση του ιρανικού καθεστώτος για «παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

«Η Ισλαμική Δημοκρατία θα ανακοινώσει σύντομα τον κατάλογο νέων κυρώσεων εναντίον αυτών στην ΕΕ και την Αγγλία που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις σε βάρος περισσότερων από 30 ιρανών αξιωματούχων και ιρανικών οργανισμών, περιλαμβανομένων μονάδων των ισχυρών Φρουρών της Επανάστασης, κατηγορώντας τους για τη «βάναυση» καταστολή των διαδηλώσεων και άλλες παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία ανακοίνωσαν επίσης νέες κυρώσεις εναντίον του Ιράν, μια κίνηση που αντανακλά την επιδείνωση των ήδη κακών σχέσεων της Δύσης με την Τεχεράνη.

Οι κυρώσεις αποτελούν απάντηση στην καταστολή των διαδηλώσεων μετά το θάνατο της νεαρής κουρδικής καταγωγής Ιρανής Μαχσά Αμινί η οποία είχε συλληφθεί το Σεπτέμβριο από την αστυνομία ηθών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ