Ιταλία: Αύξηση στις παραγγελίες αντιαεροπορικών καταφυγίων – Τα δηλώνουν σαν υπόγεια

0

Ραγδαία αύξηση γνωρίζουν οι παραγγελίες αντιαεροπορικών καταφυγίων τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον Τύπο, το κόστος των καταφυγίων αυτών κυμαίνεται από 45 μέχρι 90 χιλιάδες ευρώ. «Οι παραγγελίες των ημερών αυτών ξεπερνούν συνολικά εκείνες των δύο τελευταίων δεκαετιών, δήλωσε σε γνωστή ιταλική εφημερίδα o ιδιοκτήτης της εταιρείας Minus Energie, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη του συγκεκριμένου τομέα σε όλη τη χώρα.

«Η ανησυχία για ενδεχόμενες συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είναι αισθητή -παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια άμεση απειλή- και οι παραγγελίες δεν προέρχονται μόνο από ιδιαίτερα εύπορες οικογένειες» δήλωσε ο Τζούλιο Καβικιόλι, ιδρυτής της εταιρείας.

 

Δηλώνονται ως υπόγεια

Πρόκειται για εμπόρους, ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ελεύθερους επαγγελματίες, εξηγεί. Στην πραγματικότητα, όμως, η ιταλική νομοθεσία δεν προβλέπει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιαεροπορικών καταφυγίων και ο μόνος τρόπος για να λάβουν την προβλεπόμενη άδεια είναι να θεωρηθούν απλά υπόγεια. «Εξεδήλωσε ενδιαφέρον και ένας ηλικιωμένος βοσκός από τη Σαρδηνία», είπε ο Καβικιόλι.

Παράλληλα, εφημερίδα της Ρώμης γράφει, ότι από την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην ιταλική πρωτεύουσα υπάρχουν τουλάχιστον 12 αντιαεροπορικά καταφύγια. Τα γνωστότερα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Βενέτσια και στην απόκεντρη περιοχή Έουρ, την οικοδόμηση της οποίας είχε ξεκινήσει ο φασίστας δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι.

Στο Μιλάνο, τέλος, τα καταφύγια ξεπερνούν τα 100, πολλά από τα οποία χρησίμευσαν για την προστασία των κατοίκων την περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ