Ιταλία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από την κατολίσθηση στο νησί Ίσκια – Ανασύρθηκε σορός 5χρονου κοριτσιού

0

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο νησί Ίσκια της Κάτω Ιταλίας, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε από τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι διασώστες μέσα από το ποτάμι λάσπης ανέσυραν τις σορούς ενός 5χρονου κοριτσιού και μιας 31χρονης και 10 άνθρωποι ακόμα αναζητούνται.

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου το νησί Ίσκια προκάλεσε σφοδρές πλημμύρες, τις οποίες ακολούθησαν μεγάλες κατολισθήσεις. Στο νησί της Κάτω Ιταλίας οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο, αναζητώντας επιζώντες. Το πρωί της Κυριακής (27.11.2022) ο νομάρχης της Νάπολης, σύμφωνα με το AP, επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία αυξήθηκε σε δύο. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι ηλικίας 5-6 ετών και μια 31χρονη γυναίκα.

«Η λάσπη και το νερό τείνουν να γεμίζουν κάθε χώρο», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση RAI ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. «Οι ομάδες μας ψάχνουν με ελπίδα, αν και είναι πολύ δύσκολο» πρόσθεσε ο Λούκα Κάρι.

Πληροφορίες του AP αναφέρουν ότι δέκα άνθρωποι αναζητούνται από τα σωστικά συνεργεία στην πόλη-λιμάνι Καζαμικόλα. Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να έχουν θαφτεί κάτω από τη λάσπη και τα συντρίμμια, ενώ στην περιοχή επιχειρούν και δύτες.

Και ανήλικοι ανάμεσα στους αγνοούμενους
Κατά την διάρκεια της νύχτας μικρές μπουλντόζες επιστρατεύτηκαν προκειμένου να καθαριστούν σε κάποιο βαθμό οι δρόμοι και να διευκολυνθεί το έργο των σωστικών συνεργείων. «Συνεχίζουμε τις έρευνες με ραγισμένη την καρδιά μας, διότι μεταξύ των αγνοουμένων είναι και ανήλικοι», δήλωσε στη RAI ο Τζιάκομο Πασκάλε, δήμαρχος της γειτονικής πόλης Λάκο Αμένο.

Σημειώνεται επίσης ότι ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας έχει ζητήσει από τους πολίτες για να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το επόμενο 48ωρο και έχει προγραμματιστεί η ασφαλής απομάκρυνση περίπου 200 ατόμων.

Τέλος, σε σημερινή του συνεδρίαση, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την άμεση παροχή 2 εκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπιστούν τρέχουσες ανάγκες στην Ίσκια.

Δείτε βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ