Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο του σπουδαίου έργου Πρόγραμμα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και η υλοποίησή του θα ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Καισαριανής κατάφερε να είναι ένας από τους 135 Δήμους που εξασφάλισαν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» ύψους €2.000.000, το οποίο προκηρύχθηκε τον Μάρτιο του 2023 με μόλις ένα μήνα διορία για κατάθεση της απαραίτητης μελέτης.

Έχειξεκινήσει η τοποθέτηση πινακίδων κυκλοφοριακής σήμανσης και συναφών ειδών – υλικών σήμανσης και ασφάλειας, στο πλαίσιο ενός συμπληρωματικού προγράμματος το οποίο καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του Δήμου, ανέρχεται στα €16.000 και υλοποιείται κατόπιν μελέτης και εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Το συμπληρωματικό έργο αφορά στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, την βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης, την αντικατάσταση φθαρμένων πινακίδων, την επισήμανση επικίνδυνων σημείων του δικτύου και εκτελούμενων έργων τα οποία υλοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου.

Υποέργο 1: Προμήθεια Μέσων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας»: βελτιωτικές επεμβάσεις που στοχεύουν στη διασφάλιση της ασφαλειας και άνετης κινητικότητας και προσβασιμότητας των πολιτών. Αυτό περιλαμβάνει:

διαγράμμιση και κατακόρυφη σήμανση 18 διαβάσεων σχολικών συγκροτημάτων, βάσει των απαραίτητων προδιαγραφών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας και της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών

επεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, η οποία αποτελεί κεντρικό οδικό και εμπορικό άξονα του Δήμου Καισαριανής.

Υποέργο 2: Μελέτη και ανακατασκευή επικίνδυνου τμήματος οδού Καραμολέγκου & ολισθηρών επικίνδυνων οδοστρωμάτων του Δήμου Καισαριανής» το οποίο πριλαμβάνει τον ανασχεδιασμό τμήματος της οδού Καραμολέγκου που παρουσιάζει σοβαρά ζητήματα προσβασιμότητας τόσο ως προς την ασφάλεια των ΙΧ όσο και ως προς την ασφάλεια των πεζών και των χρηστών αμαξιδίων κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here