Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Μέτρα για το κύμα ψύχους – Δύο θερμαινόμενες αίθουσες στον Δήμο Αθηναίων

0

Κύμα ψύχους με πολικές θερμοκρασίες και εκτεταμένες βροχοπτώσεις έχει κάνει την εμφάνισή του με την επέλαση της κακοκαιρίας «Φίλιππος» τα τελευταίας δύο εικοσιτετράωρα, και ο Δήμος Αθηναίων  κινητοποιεί όλο το μηχανισμό του ανοίγοντας θερμαινόμενες αίθουσες για όσους διαμένουν στους δρόμους και ενεργοποιώντας σε 24ωρη βάση κοινωνικές δομές του.

 

Οι αίθουσες

Σε μια προσπάθεια να μην μείνει κανείς μόνος και απροστάτευτος από το νέο κύμα κακοκαιρίας,  από την Πέμπτη 10.03.2022 και από τις 08:00 π.μ έχει θέσει σε λειτουργία τους χώρους:

 

– Υπνωτήριο στο  Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων. Εκεί οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Υπενθυμίζεται, ότι όλοι όσοι φιλοξενηθούν στο Πολυδύναμο Κέντρο, θα υποβληθούν σε Rapid Test.

 

– Πολιτιστικό Κέντρο  Γκράβας , επί της οδού Ταϋγέτου 60.

Εκεί μπορούν να διανυκτερεύσουν , να βρουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό αλλά και να περάσουν τη μέρα τους με ασφάλεια και θαλπωρή όσοι στερούνται στέγης. Και σε αυτό το χώρο οι διαμένοντες θα υποβληθούν σε  Rapid Test κατά την είσοδο τους.

 

ΚΥΑΔΑ

Παράλληλα οι ομάδες του “Street Work” θα βρίσκονται όλο το εικοσιτετράωρο στους δρόμους της πόλης, για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Σε 24ωρη λειτουργία τίθεται και το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, για να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες, για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ