Καλά νέα για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων: Τέλος στην κρίση των microchips

0

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε lockdowns σε όλο τον κόσμο από τα οποία δεν κατάφεραν να «ξεφύγουν» ούτε τα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων αλλά και εκείνα που φτιάχνουν μηχανικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα που είναι απαραίτητα για την παραγωγή τους.

Τα microchips που είναι τόσο απαραίτητα σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, είναι από τους μεγάλους αρνητικούς πρωταγωνιστές των καθυστερήσεων, ωστόσο τα πράγματα φαίνεται πλέον να μπαίνουν σε μια τάξη με τους κατασκευαστές τους να φουλάρουν τις «μηχανές» στοχεύοντας στην ικανοποίηση της ζήτησης.

Σημείο κλειδί

Το δεύτερο μισό του 2022 αναμένεται να αποτελέσει το χρονικό σημείο κλειδί για τη εξομάλυνση αυτής της κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας με μεγάλους κατασκευαστές microchips να δίνουν ευοίωνες αναφορές που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Για παράδειγμα αμερικάνικη εταιρεία βλέπει τα πράγματα με αισιοδοξία και αναφέρει ότι η εξομάλυνση στην εφοδιαστική αλυσίδα θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από το δεύτερο μισό της χρονιάς που διανύουμε, με το 2023 να αποτελεί και το έτος «εξόδου» από την κρίση.

Τα παραπάνω ωστόσο δεν σημαίνουν ότι η κατάσταση στην εφοδιαστική αλυσίδα θα εξομαλυνθεί το ίδιο γρήγορα σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας, Σύμφωνα και με κάποιος αναλυτές της αγοράς, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το 2024 θα αποτελέσει και το έτος όπου θα επέλθει η πολυπόθητη κανονικότητα στην παγκόσμια βιομηχανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ