Καναδάς-Κορωνοϊός: Άρση του υποχρεωτικού τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες

0

Ο Καναδάς θα άρει τα υποχρεωτικά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η άρση του εν λόγω μέτρου θα ξεκινήσει από την 1η Απριλίου.

Τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού θα εξακολουθήσουν να είναι υποχρεωτικά για τους μερικώς εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες.

 

Προσεκτική προσέγγιση

Καθώς οι επιπτώσεις του κύματος της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού εξασθενούν, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά έχει υιοθετήσει μια προσεκτική προσέγγιση αναφορικά με τη χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε σύγκριση με ορισμένες περιφερειακές κυβερνήσεις.

 

Το Οντάριο, η πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι θα καταργήσει σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της Covid-19 μέχρι τα τέλη Απριλίου, επικαλούμενη τη μειωμένη απειλή της πανδημίας. Άλλες επαρχίες, όπως η Αλμπέρτα και το Κεμπέκ, έχουν επίσης ανακοινώσει χαλάρωση των περιορισμών.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να δώσει «ανάσα» στις αεροπορικές εταιρείες του Καναδά, που έβλεπαν μία αύξηση στα ανοιξιάτικα ταξίδια μετά την ύφεση που προηγήθηκε λόγω της έξαρσης των μολύνσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ