Σπίτια στην Καρδίτσα εξακολουθούν να είναι καλυμμένα μέχρι τις σκεπές τους από τα λασπόνερα που δημιουργήθηκαν μετά τηναπίστευτη βρόχοπτωση που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες  στην Θεσσαλία. Οι Αρχές μετά από συντονισμένες προσπαθειες έχουν απεγκλωβίσει αρκετά άτομα, όμως η επιχείρηση δεν έχει τελειώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμες είναι να συνδράμουν στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, όπου τα σπίτια οριακά δεν φαίνονται κάτω από το νερό. Δύτες του Λιμενικού, αλλά και οι εξειδικευμένοι κομάντος της Ζ-ΜΑΚ που βρίσκεται από χθες στην Θεσσαλία είναι έτοιμοι να μπουν στα λασπόνερα και να κολυμπήσουν αναζητώντας για εγκλωβισμένους σπίτι-σπίτι. Οι Αρχές θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες ώστε να βρεθεί κάποιος πολίτης που έχει εγκλωβιστεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχώς πετούν drones πάνω από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο στην Καρδίτσα στην προσπάθειά τους να βρουν κάποια ένδειξη για κάποιον που βρίσκεται ακόμα εκεί και δεν μπορεί να φύγει. Είναι δεδομένο όμως πως όποια ομάδα και αν κάνει την επιχείρηση θα ψάξει πόρτα-πόρτα τα σπίτια στην Μεταμόρφωση.

Η πυροβσεστική παρέδωσε χθες μέχρι και φάρμακα με drones σε ανθρώπους που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε περιοχή με πολύ νερό, επιστρατεύοντας κάθε μέσο που διαθέτουν για να βοηθήσουν τον κόσμο.

Πέρα από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων- μηχανήματα Μηχανικού, οχήματα γενικής χρήσης, λέμβοι και ελικόπτερα ενώ λόγω της δραματικής κατάστασης, στην Θεσσαλία στάλθηκε και η μονάδα «φάντασμα» Ζ-ΜΑΚ. Πρόκειται για την πιο «απόρρητη» μονάδα του Ελληνικού Στρατού που όλο το βράδυ με όσα μέσα διέθετε βοηθούσε τον κόσμο να φύγει από τα σπίτια του.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here