Κατάρ: Δεν έχουμε καμία εμπλοκή στο Qatargate – Προειδοποιεί για την παγκόσμια ασφάλεια

0

Το Κατάρ σε ανακοίνωση του την Κυριακή (18/12) αρνήθηκε εκ νέου κάθε εμπλοκή στην υπόθεση διαφθοράς που ερευνάται από τις βελγικές αρχές, το αποκαλούμενο και Qatargate για το οποίο έχουν συλληφθεί τέσσερά άτομα, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή.

Διπλωμάτης από την αντιπροσωπεία του Κατάρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι «προκαταλήψεις» οδήγησαν την περασμένη Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο να αναστείλει κάθε νομοθετική διαδικασία που περιλαμβάνει το Κατάρ και να απαγορεύσει την είσοδο των εκπροσώπων της χώρας στις εγκαταστάσεις του.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επηρεάζει, μεταξύ άλλων, την συζήτηση για την απελευθέρωση της βίζα μαζί με αυτή για την αεροπορική συμφωνία ΕΕ-Κατάρ ενώ ζητείται να ανασταλεί η πρόσβαση στην Ευρωβουλή όλων των εκπροσώπων των συμφερόντων του Κατάρ μέχρι οι δικαστικές έρευνες να παράσχουν σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις.

«Η απόφαση να επιβληθούν τέτοιοι περιορισμοί θα επηρεάσει αρνητικά τη συνεργασία για την περιφεριακή και παγκόσμια ασφάλεια καθώς και τις εν εξελίξει συζητήσεις για την παγκόσμια ενέργεια, την παγκόσμια φτώχεια και την παγκόσμια ασφάλεια» δήλωσε ο Καταριανός διπλωμάτης.

Στην δήλωσή του επισημαίνει, επίσης, ότι το Κατάρ «αποκλειστική κριτική και επίθεση» στα πλαίσια της έρευνας και είναι δυσαρεστημένο για το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Βελγίου «δεν έκανε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με την δική μας (σ.σ. του Κατάρ) για να τεκμηριώσει τα γεγονότα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ