Κατασκευή δικτύου και αγωγών μεταφοράς ακαθάρτων σε Ελευσίνα & Μαγούλα

0

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ελευσίνας, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή δικτύου και αγωγών μεταφοράς ακαθάρτων σε Ελευσίνα & Μαγούλα.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκχώρηση από τον Δήμο Ελευσίνας στην Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. της αρμοδιότητας Φορέα Υλοποίησης, Προϊσταμένης Αρχής και Διευθύνουσας Υπηρεσίας κατά την διαδικασία ανάθεσης και κατασκευής του δευτερεύοντος και τριτεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, σε περιοχές του Δήμου που δεν διαθέτουν δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, καθώς και της αρμοδιότητας κατασκευής συνδέσεων των ακινήτων.

Στόχος της Σύμβασης είναι ο βέλτιστος συντονισμός για την ταχύτερη και επιτυχή υλοποίηση και λειτουργία των έργων αποχέτευσης.

Αξίζει να αναφερθεί, πως ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019, με την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε μία σειρά συναντήσεων, συσκέψεων και τηλεδιασκέψεων για το εν λόγω θέμα, με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Από πλευράς Δημάρχου, σε όλες τις συναντήσεις κατέστη σαφής η άμεση ανάγκη υλοποίησης του έργου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και ο συντονισμός όλων των απαραίτητων ενεργειών, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, για τις περιοχές που δεν έχει κατασκευαστεί δευτερεύον δίκτυο αλλά και για εκείνες, που διαθέτουν αλλά δεν είναι λειτουργικό, όπως επίσης και για την περιοχή του Παραδείσου και του Αεροδρομίου.

Με την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ανοίγει πλέον, ο δρόμος για τη λύση ενός από τα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν εκατοντάδες σπίτια της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

Σε δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης ανέφερε: «Το αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης και τριτεύοντος δικτύου αποχέτευσης. Τόσο τα έργα αρμοδιότητας Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. (πρωτεύον δίκτυο), όσο και τα παραπάνω έργα αρμοδιότητας Δήμου (δευτερεύον και τριτεύον δίκτυο), θα ενταχθούν σε εργολαβία ή εργολαβίες προς δημοπράτηση από την Ε.ΥΔ.Α.Π.. Α.Ε. Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση για την κάλυψη του κόστους κατασκευής, τόσο του πρωτεύοντος δικτύου αρμοδιότητας κατασκευής Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., όσο και του δευτερεύοντος και τριτεύοντος δικτύου (εξωτερικών διακλαδώσεων) αρμοδιότητας κατασκευής του Δήμου Ελευσίνας, κατόπιν εκχώρησης του δικαιώματος κατασκευής μέσω της προγραμματικής, η Ε.ΥΔ.Α.Π.. Α.Ε., θα καταθέσει πρόταση ώστε να συγχρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ και από πιστώσεις της Ε.ΥΔ.ΑΠ. Α.Ε., οπότε ουδεμία χρέωση θα γίνει στους ιδιοκτήτες των ακινήτων».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Έχουμε επιτέλους, στα χέρια μας, την Προγραμματική Σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή δικτύου και αγωγών αποχέτευσης σε όλον τον Δήμο, όπου δεν υπήρχε δίκτυο. Ένας πραγματικός μαραθώνιος που ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο του 2019, με αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις και συναντήσεις και συνεχίσαμε αδιάκοπα μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα, και στην έγκριση της σύμβασης από την Οικονομική Επιτροπή. Ένα τεράστιο πρόβλημα για πολλά σπίτια της πόλης μας, που πιστέψτε με, δεν πέρασε μέρα που δεν ασχοληθήκαμε, μιας που απαιτούσε ενέργειες που δεν αφορούσαν μόνο στον Δήμο μας. Αυτή η σύμβαση ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση ενός από τα πλέον σημαντικότερα έργα, που δημιούργησε δικαιολογημένη δυσφορία σε εκατοντάδες κατοίκους της πόλης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ