Κατατέθηκε η νέα τροπολογία για το «κόμμα Κασιδιάρη», ο ορισμός της «πραγματικής ηγεσίας»

0
Οριστικό μπλόκο στο «κόμμα Κασιδιάρη» επιχειρεί να βάλει ξανά η κυβέρνηση, με νέα τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή.

Στην τροπολογία ξεκαθαρίζεται ότι για την συμμετοχή κόμματος στις εκλογές, πρέπει «η πραγματική ηγεσία» του κόμματος να μην έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για συγκεκριμένα αδικήματα.

Διευκρινίζεται ότι ως «πραγματική ηγεσία» ορίζεται ότι πρόσωπο άλλο από εκείνο που κατέχει τυπικά θέση προέδρου, εμφανίζεται να ασκεί τη διοίκηση του κόμματος.

«Στο πλαίσιο του παρόντος άρθρου, η πραγματική ηγεσία έχει την έννοια ότι πρόσωπο άλλο από εκείνο που κατέχει τυπικά θέση προέδρου, γενικού γραμματέα, μέλους της διοικούσας επιτροπής ή νόμιμου εκπροσώπου με συγκεκριμένες πράξεις του εμφανίζεται να ασκεί διοίκηση του κόμματος, ή να έχει τοποθετήσει εικονική ηγεσία, ή να έχει ηγετικό πολιτικό ρόλο προς το εκλογικό σώμα».

Ένα νέο χαρακτηριστικό της τροπολογίας είναι πως θα αποφασίσει η Ολομέλεια του τμήματος του Αρείου Πάγου (10 άτομα) και όχι πέντε δικαστές, όπως ίσχυε με την προηγούμενη νομοθετική πρωτοβουλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ