«Ο κατώτατος μισθός δεν θα έχει το «8» μπροστά. Τα 800 ευρώ είναι μια αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν », είπε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί», πρόσθεσε μιλώντας στο Mega.

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως το ακριβές ποσό θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα και ότι θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Η τελική απόφαση ανήκει στον πρωθυπουργό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατώτατος μισθός φαίνεται να «κλειδώνει» μεταξύ 760 και 770 ευρώ, κοντά δηλαδή στο ποσοστό της τελευταίας αύξησης των συντάξεων (7,75%).

Η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα «τραβήξει» προς τα πάνω και το επίδομα ανεργίας, καθώς και μια σειρά άλλων επιδομάτων που καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here