ΚΔΑΠ για ΑμεΑ στον Δήμο Αιγάλεω

0

Ο Δήμος Αιγάλεω, μετά την τεράστια επιτυχία των ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών), στα οποία απασχολούνται 415 παιδιά, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας προχώρησε στην ίδρυση και θα λειτουργήσει ΚΔΑΠ για ΑμεΑ στις εγκαταστάσεις του ειδικού σχολείου επί της Ορυζομύλων. Πρόκειται για μια κίνηση στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολιτικών προστασίας, κοινωνικής ενσωμάτωσης και ισότητας ευκαιριών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, που αποσκοπεί:

Στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών- εφήβων/ατόμων με αναπηρίες

Στην κοινωνική τους ένταξη

Στη στήριξη των οικογενειών τους ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού

Στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών – εφήβων/ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Οι δραστηριότητες που θα περιλαμβάνονται στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου μας (ενδεικτικά) είναι οι ακόλουθες: Γυμναστική (Μυϊκή Ενδυνάμωση), μουσικοκινητική, εργαστήρι εικαστικών & κατασκευών, εργαστήρι κεραμικής, εργαστήρι κηπουρικής, κουκλοθέατρο, καραγκιόζης, εργαστήρι χορού, θεατρικό εργαστήρι, παραμυθογνωσία. Επίσης θα διαθέτει τμήματα: προγραφής-προανάγνωσης, εργοθεραπείας, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και αυτόνομης διαβίωσης.

«Με ειλικρινή διάθεση προσφοράς προς όλους τους συνανθρώπους μας και πολλή αγάπη προχωρήσαμε στην ίδρυση των ΚΔΑΠ για τα ΑμεΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των οικογενειών που έχουν μέλη ΑμεΑ και ευελπιστούμε ότι με τη λειτουργία των ΚΔΑΠ θα συμβάλλουμε αποφασιστικά στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους» δήλωσε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας.

Για να δηλώσουν συμμετοχή στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Αιγάλεω οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (προσοχή τα στοιχεία πρέπει να συμπληρωθούν με ακρίβεια) και να την παραδώσουν στον Διευθυντή του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά έως την Τετάρτη 14/6/2023 ή να την αποστείλουν με email στο kdapegaleo@gmail.com

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο του Προγράμματος κ. Νικόλαο Καββαδία:  693714616, 6948117246, 213-2044850.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ