Κηφισιά:Θρίαμβος στον Δήμο με το βραβείο «smart cities»

0

Σημαντική βράβευση για δράσεις βιώσιμης ενέργειας- μηδενικού άνθρακα μέσω του προγράμματος Sparcs απέσπασε ο Δήμος Κηφισιάς στην έκθεση Smart Cities στο Ζάππειο, που διοργάνωσε η Teamworks. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός σημείου αναφοράς για τις έξυπνες πόλεις, τη ψηφιακή διακυβέρνηση και την αστική ανάπτυξη που οδηγούν τις πόλεις μας σε ένα νέο μοντέλο υπηρεσιών και υποδομών, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο  της έκθεσης, την Παρασκευή 16 Ιουνίου, απενεμήθηκαν τα Smart Cities Awards. Ο Δήμος Κηφισιάς βραβεύτηκε για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SPARCS Sustainable Energy Positive & Zero Carbon Communities – Horizon 2020 – Σχεδιάζουμε την πόλη του Αύριο.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Σταύρου Ζαπάντη η Γενική Γραμματέας του Δήμου Δρ. Ρόζυ Χαριτοπούλου από τον πρώην Υπουργό, βουλευτή ΝΔ Χάρη Θεοχάρη.

Το πρόγραμμα SPARCS είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης HORIZON 2020. Η Κηφισιά μαζί με άλλες 6 πόλεις από την Ευρώπη έχουν επιλεχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Commission) να μετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα SPARCS.  O Δήμος Κηφισιάς είναι ο μόνος Ελληνικός Δήμος που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Το SPARCS είναι ένα 5ετές πρόγραμμα όπου αυτές οι 7 πόλεις θα σχεδιάσουν και θα πραγματοποιήσουν δράσεις στους ακόλουθους στρατηγικούς πυλώνες.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 31 οργανισμοί (οι 7 πόλεις και Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Εταιρείες Τεχνολογίας κλπ) με πάνω από 100 άτομα που εργάζονται όλοι προς τον κοινό στόχο της δημιουργίας έξυπνων και αειφόρων Πόλεων. Τα αποτελέσματα, οι προτάσεις και οι δράσεις των 7 πόλεων του προγράμματος SPARCS θα υιοθετηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον σχεδιασμό της Ευρώπης του αύριο στους ανωτέρω τομείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ